Jonny Evans

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jonny Evans
Jonny Evans.JPG
Evans ing taun 2009
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jonathan Grant Evans[1]
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 12 in)[2][3]
Posisi main Bek
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 6
Karir nom
2004–2006 Manchester United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006– Manchester United 71 (1)
2006Royal Antwerp (silihan) 11 (2)
2007Sunderland (silihan) 18 (1)
2008Sunderland (silihan) 15 (0)
Tim nasional
2004–2005 Irlandia Utara U-17 7 (0)
2006 Irlandia Utara U-21 3 (0)
2006– Irlandia Utara 29 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 00:55, 27 Maret 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 03:12, 1 Maret 2012 (UTC)

Jonathan Grant "Jonny" Evans (lair 2 Januari 1988; umur 31 taun) yaiku salah sijining juru main bal-balan sing kewarganagaraané Irlandia Lor sing main kanggo klub Manchester United ing posisi bèk[4][5]. Evans lair ing Belfast lan miwiti kariré ing Greenisland FC, dhéwéké tinemu déning pangluru bakat Manchester United F.C.. Dhéwéké ngembang liwat Manchester United F.C. Reserves and Academy kanggo main ing pirang-pirang tur mangsa panas 2006. Dhéwéké banjur nglanjutaké kariré minangka juru main silihan kanggo Royal Antwerp FC lan 2 mangsa karo Sunderland. Dhéwéké nggawé debut kapisané ing Manchester United F.C. minangka tim kapisan ing mangsa 2007-08 Piala Liga, lan dadi skuad tim reguler mangsa salanjuté. Nalika main kanggo United, panjenengané juru main Irlandia Lor sing kapisan.[6].

Karir Klub[besut | besut sumber]

Evans wés dilirik nalika main ing Greenisland FC, klub sing pada karo seduluré, Corry, lan Craig Cathcart sing main sadurungé pindah ing Manchester United.[4][5] Nalika umuré 9 taun, dhéwéké diundang ing acara Manchester United Centre of Excellence ing Belfast, sadurungé diundang kanggo pracoban ing Manchester setaun salanjuté. Owah-owahan aturan ing The Football Association ing wektu iku manawa klub dibatesi mung kanggo juru main sing mapan ing wektu setengah jam saka klub, saengga Evans' kesempatané kawates. Nanging, keluargané Evans langsung pindah ing Manchester, mènèhi kesempatan kanggo Jonny gladhèn karo Manchester United F.C. waktu kebak. Evans ngembang liwat Akademi Manchester United, nampilké 2 saka 3 tetandhingan sasuwéné tur mangsa panas 2006 ing Afrika Selatan, uga ujicoba domestik nglawan Celtic lan Preston North End. Evans uga main ing Amsterdam Tournament nglawan Ajax. Evans ngentèkaké setengah mangsa 2006–07 kapisan nalika disilihaké ing Royal Antwerp, bareng juru main enom liyané kayata Darron Gibson, Danny Simpson lan Fraizer Campbell.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Premier League clubs submit squad lists" (PDF). PremierLeague.com (Premier League). 2 February 2012. k. 23. Dijupuk 2 February 2012. 
  2. "Jonny Evans". ManUtd.com. Manchester United. Dijupuk 7 July 2011. 
  3. "Player Profile: Jonathan Evans http://www.premierleague.com/page/PlayerProfile/0,,12306~36886,00.html". premierleague.com. Premier League.  Pranala njaba ing |title= (pitulung);
  4. a b Ducker, James (20 December 2007). "Rising star, Jonny Evans, who signed up with dream club, Manchester United, as a 9-year-old". The Times (London: Times Newspapers). Dijupuk 6 September 2009. 
  5. a b "Roll Of Honour". greenislandboysfc.com. Greenisland Boys FC. Dijupuk 6 September 2009. 
  6. [1]


Pranala njaba[besut | besut sumber]