John Arne Riise

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
John Arne Riise
John Arne Riise.JPG
Riise ing taun 2009
Katerangan priangga
Jeneng dawa John Arne Semundseth Riise
Papan lair Alesund,  Norwegia
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)
Posisi main Bèg kiwa, Swiwi kiwa
Karir nom
1996 Aalesund
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1996–1998 Aalesund 25 (5)
1998–1999 Monaco 9 (2)
1998–2001 Monaco 44 (4)
2001–2008 Liverpool 348 (31)
2008–2011 AS Roma 99 (7)
2011–2014 Fulham 87 (0)
2014–2015 APOEL 25 (4)
2015–2016 Delhi Dynamos 12 (1)
2016 Aalesund 10 (0)
2016 Chennaiyin 10 (1)
2017 Rollon 2 (0)
Gunggung 546 (43)
Tim nasional
1996 Norway U15 9 (2)
1997 Norwègen U16 5 (2)
1997 Norwègen U17 2 (0)
1997–1999 Norwègen U18 8 (0)
1999 Norwègen U19 1 (0)
1999–2001 Norwègen U21 17 (2)
2000–2013 Norwègen 110 (16)
Tim dikemunah
2019 Birkirkara

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


John Arne Riise duwé jeneng jangkep John Arne Semundseth Riise lair ing surya 24 Sèptèmber 1980 ing kutha Alesund, Nurwègen. Riise yaiku salah sawijining pamain bal-balan aguna kang kawéntar nalika béla klub Liverpool FC kang main ing Liga Primèr Inggris. Riise duwé dedeg 185 cm lan mapan ana ing posisi bèg kiwa jalaran duwé sikil kiwa kang mumpuni, mula dhèwèké nalika nendhang bal menganggo sikil piyandelé tansah diwedèni déning para mungsuh-mungsuhé.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Riise miwiti karir ing klub Aalesund. Sawise semangsa main ing tim utama, dhèwèké alihan menyang jaban rangkahi ing taun 1998 lan nerusaké karir aguna ing klub Ligue 1 Prancis, AS Monaco. Riise dadi pamain inti ing tim kang menangi Ligue 1 1999-00. Nanging dhèwèké langsung disisihake déning juru latih Claude Puel, sanalika dhèwèke ujar kepéngin alihan. Senajan dhèwèke uga diincer déning Fulham F.C. lan Leeds United F.C., dhèwèké pungkasan alihan menyang Liverpool kanggo transfer 4 yuta poundsterling. Dhèwèké dadi pamain sepisan kang tinuku Liverpool ing transfer taun 2001. Riise nglekasi dhebut Liverpool ing Piyala Super Éropa 2001 nglawan FC Bayern Munchen ing stadhion Stade Louis II, lan bisa menang nalika kanthi angka 3-2 kanggo Liverpool. Ing mangsa 2002-03 lan 2003-04, dhèwèké gagal ngetokaké kaprigelan kaya mangsa-mangsa sadurungé. Mung ing mangsa 2004-05, kabisané paling apik jedhul manèh barengi karo Rafael Benitez diangkat dadi juru racik klub lan menang gelar Liga Champions Éropa taun 2005. Sadawané mangsa 2007-08, dhèwèké diganti déning bèg kiwa saka Brasil, Fabio Aurelio. Sawisé asring digandhèngaké kalawan klub Liga Primèr, pungkasané surya ping 18 Juni 2008, dhèwèke dikontrak 4 taun déning AS Roma kanthi dhuwit transfer 4 yuta poundsterling lan antuk bayaran 2,8 yuta Euro saben taun. Gol sepisané yaiku nalika tetandhingan lumawan Inter Milan.[2]

Bebungah[besut | besut sumber]

Riise dadi sawijining pamain kang tansah diéling-éling déning para pandhemen Liverpool jalaran dhèwèké kalebu ing tim kang menangi final Liga Champions 2005 ing kutha Istanbul, Turki. Ora mung kuwi Riise uga awèh labuh labet gedhé ing tetandhingan lumawan AC Milan nalika bisa ngirim operan mumbul kang bisa disundhul dadi gol déning Steven Gerrard. Pamain kang duwé rambut pirang iki uga kapétung suksès nglumpukaké manéka warna gelar liga ing Éropa.

AS Monaco[besut | besut sumber]

  • Juwara Ligue 1 Prancis 1999-00.[3]
  • Juwara Piyala Super Prancis 2000-01.[3]

Liverpool[besut | besut sumber]

Apoel Nicosia[besut | besut sumber]

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piyala Piyala Liga Bawana Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Aalesund 1997 1. divisjon 9 1 0 0 9 1
1998 17 4 0 0 17 4
Monaco 2 1998–99 Championnat National 2 9 2 9 2
Monaco 1998–99 0 11 0
1999–2000 21 1 3 2 2 0 6 1 32 4
2000–01 16 3 0 0 2 0 2 Panampilan ing Liga Champions Eropah 0 1 Panampilan ing Trophée des Champions 0 21 3
Gunggung 44 4 4 2 6 0 9 1 1 0 64 7
Liverpool 2001-02 Liga Primèr Inggris 38 7 2 0 0 0 15 14 panampilan ing Liga Champions Eropah, 1 panampilan lan 1 gol ing Piyala Super Eropah 1 1 Panampilan ing FA Community Shield 0 56 8
2002–03 37 6 3 0 4 0 11 6 panampilan ing Liga Champions Eropah, 5 panampilan ing Liga Europa 0 1 0 56 6
2003–04 28 0 1 0 2 0 4 0 35 0
2004–05 37 6 0 0 5 1 15< 1 57 8
2005–06 32 1 6 3 0 0 14 11 panampilan ing Liga Champions Eropah, 2 panampilan ing Piyala Donya Antarklub, 1 panampilan ing Piyala Super Eropah 0 52 4
2006–07 33 1 1 0 1 1 12 2 1 1 48 5
2007–08 29 0 4 0 1 0 10 0 44 0
Gunggung 234 21 17 3 13 2 81 4 3 1 348 31
Roma 2008–09 Serie A 31 2 2 0 8 0 1 Panampilan ing Supercoppa Italiana 0 42 2
2009–10 36 5 4 0 12 3 52 8
2010–11 32 0 4 0 5 0 1 1 42 1
Gunggung 99 7 10 0 25 3 2 1 136 11
Fulham 2011–12 Liga Primèr Inggris 36 0 2 0 0 0 6 0 44 0
2012–13 31 0 1 0 0 0 32 0
2013–14 20 0 2 0 3 0 25 0
Gunggung 87 0 5 0 3 0 6 0 101 0
APOEL 2014–15 Dhivisi Utama Cypriot 25 4 4 2 1 0 30 6
Delhi Dynamos 2015 Liga Super Indhi 13 1 2 Panampilan ing Liga Super Indhi play-offs 0 15 1
Aalesund 2016 Tippeligaen 10 0 3 1 13 1
Gunggung 36 5 3 1 39 6
Chennaiyin 2016 Liga Super Indhia 10 1 10 1
Rollon 2017 4. divisjon 2 0 2 0
Gunggung karir 559 45 43 8 22 2 122 8 8 2 754 65

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Transfermarkt, Admin (2016-10-31). "Profil Pamain John Arne Riise (saka Basa Inggris)". Transfermarkt. Dibukak ing 2021-01-20.
  2. Bola Net, Admin (2016). "Profil John Arne Riise (saka Basa Indonésia)". Bolanet. Dibukak ing 2021-01-20.
  3. a b c d e f g h Transfermarkt, Admin (2016-10-11). "Gelar-gelar John Arne Riise (saka Basa Inggris)". Transfermarkt. Dibukak ing 2021-01-20.