Javier Hernández Balcázar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Javier Hernández
Javier "Chicharito" Hernandez vs MLS All Stars.jpg
Javier Hernández nalika main kanggo Manchester United
Katerangan priangga
Jeneng dawa Javier Hernández Balcázar
Dhuwur 175 m (574 ft 1.8 in)[1][2]
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 14
Karir nom
1997–2006 Guadalajara
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2010 Guadalajara 64 (26)
2010– Manchester United 47 (20)
Tim nasioanl
2007–2009 Meksiko U-20 5 (1)
2009– Meksiko 29 (21)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:00, 28 Agustus 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 26 Juni 2011

Javier "Chicharito" Hernández Balcázar (lair 1 Juni 1988; umur 28 taun) ya iku pemain bal-balan Meksiko sing main ing posisi striker kanggo klub Manchester United. Hernández dadi wong Meksiko kapisan sing gabung karo klub Manchester United ing tanggal 1 Juli 2010.[3] panjenengané kerep diarani Chicharito déning para fans, sing artiné ing basa Spanyol 'kacang cilik'.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Get to know... Hernandez". Manchester United Official Website. 2010-04-08. Dijupuk 2010-06-15. 
  2. ^ "Javier Hernandez". FIFA Official Website. FIFA. Dijupuk 2010-06-15. 
  3. ^ Tuck, James. Chicharito granted permit. Manchester United, 27 Mei 2010. Diunduh tanggal 18 Juni 2010.