Javier Hernández Balcázar

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Javier Hernández
Javier "Chicharito" Hernandez vs MLS All Stars.jpg
Javier Hernández nalika main kanggo Manchester United
Informasi pribadi
Jeneng pepak Javier Hernández Balcázar
Tanggal lair 1 Juni 1988 (umur 27)
Papan lair Guadalajara, Meksiko
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)[1][2]
Posisi pamain Penyerang
Informasi klub
Klub saiki Manchester United
Nomer 14
Karir remaja
1997–2006 Guadalajara
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2006–2010 Guadalajara 64 (26)
2010– Manchester United 47 (20)
Tim nasional
2007–2009 Meksiko U-20 5 (1)
2009– Meksiko 29 (21)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 23:00, 28 Agustus 2011 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 26 Juni 2011


Javier "Chicharito" Hernández Balcázar (lair 1 Juni 1988; umur 27 taun) ya iku pemain bal-balan Meksiko sing main ing posisi striker kanggo klub Manchester United. Hernández dadi wong Meksiko kapisan sing gabung karo klub Manchester United ing tanggal 1 Juli 2010.[3] panjenengané kerep diarani Chicharito déning para fans, sing artiné ing basa Spanyol 'kacang cilik'.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Get to know... Hernandez". Manchester United Official Website. 2010-04-08. Retrieved 2010-06-15. 
  2. ^ "Javier Hernandez". FIFA Official Website. FIFA. Retrieved 2010-06-15. 
  3. ^ Tuck, James. Chicharito granted permit. Manchester United, 27 Mei 2010. Diunduh tanggal 18 Juni 2010.