Antonio Valencia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Antonio Valencia
Antonio Valencia
Informasi pribadi
Jeneng pepak Luis Antonio Valencia Mosquera
Tanggal lair 4 Agustus 1985 (umur 30)
Papan lair Lago Agrio, Ekuador
Dhuwur 1.81 m (5 ft 11 in)
Posisi pamain Winger
Informasi klub
Klub saiki Manchester United
Nomer 25
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1999–2001
2001–2004
2003–2005
2005–2008
2005–2006
2006–2008
2008–2009
2009–
Caribe Junior
El Nacional
El Nacional
Villarreal
Recreativo (loan)
Wigan Athletic (loan)
Wigan Athletic
Manchester United
0 (0)
0 (0)
84 (20)
2 (0)
14 (1)
37 (1)
47 (6)
34 (5)
Tim nasional
2005– Ekuador 40 (6)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 15:10, 24 April 2010 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 16:01, 21 Maret 2010 (UTC)


Luis Antonio Valencia Mosquera minangka salah sawijining pemain Manchester United kang asale saka nagara Ekuador.[1] Wong lanang kelairan Lago Agrio tanggal 4 Agustus 1985 iki wis duweni keprigelan kang cukup njanjekake kawit isih cilik.[2]

Karier[sunting | besut sumber]

Wiwitane karier[sunting | besut sumber]

Valencia miwiti kariere kang sepisanan ing klub lokal Ekuador ya iku El Nacional, sawise rong taun ing kono lan dheweke ngalih ing klub Spanyol Villarreal ing taun 2005.[3] Nanging, candhake dheweke disilihake ing Recreativo de Huelva lan ngrewangi tim mau promosi ing Divisi Utama.[4]

Wigan Athletic[sunting | besut sumber]

Ing wiwitan mangsa candhake, dheweke nggabung karo salah siji klub Liga Utama Inggris ya iku Wigan Athletic kanthi nandatangani kontrak kang suwene telung taun.[5] Valencia miwiti debut wiwitan karo Wigan ing tanggal 19 Agustus 2006.[6]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ "Antonio Valenca". wiganlatics.co.uk. Wigan Athletic FC. 16 July 2008. Retrieved 16 Juni 2010.  Check date values in: |access-date= (help)
  2. ^ "United sign Valencia". ManUtd.com (Manchester United). 30 June 2009. Retrieved 16 Juni 2010.  Check date values in: |access-date= (help)
  3. ^ Buckingham, Mark; Figueroa, Patricio (7 June 2005). "Villarreal bag duo". Sky Sports (BSkyB). Retrieved 16 Juni 2010.  Check date values in: |access-date= (help)
  4. ^ "Valencia, del estadio Carlos Vernaza al Teatro de los Sueños" (in Spanish). El Morlaco Digital. 2 June 2009. Retrieved 16 Juni 2010.  Check date values in: |access-date= (help)
  5. ^ "Wigan snap up Ecuador's Valencia". BBC Sport (British Broadcasting Corporation). 3 August 2006. Retrieved 16 Juni 2010.  Check date values in: |access-date= (help)
  6. ^ "Wigan finalise swoop for Valencia". BBC Sport (British Broadcasting Corporation). 18 January 2008. Retrieved 16 Juni 2010.  Check date values in: |access-date= (help)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Antonio_Valencia&oldid=977296"