Antonio Valencia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Antonio Valencia
Antonio Valencia
Katerangan priangga
Jeneng dawa Luis Antonio Valencia Mosquera
Dhuwur 1.81 m (5 ft 11 12 in)
Posisi main Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 25
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2001
2001–2004
2003–2005
2005–2008
2005–2006
2006–2008
2008–2009
2009–
Caribe Junior
El Nacional
El Nacional
Villarreal
Recreativo (loan)
Wigan Athletic (loan)
Wigan Athletic
Manchester United
0 (0)
0 (0)
84 (20)
2 (0)
14 (1)
37 (1)
47 (6)
34 (5)
Tim nasional
2005– Ekuador 40 (6)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 15:10, 24 April 2010 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 16:01, 21 Maret 2010 (UTC)

Luis Antonio Valencia Mosquera minangka salah sawijining pemain Manchester United kang asalé saka nagara Ekuador.[1] Wong lanang kelairan Lago Agrio tanggal 4 Agustus 1985 iki wis duwé keprigelan kang cukup njanjekake kawit isih cilik.[2]

Karier[besut | besut sumber]

Wiwitane karier[besut | besut sumber]

Valencia miwiti kariere kang sepisanan ing klub lokal Ekuador ya iku El Nacional, sawisé rong taun ing kono lan dhèwèké ngalih ing klub Spanyol Villarreal ing taun 2005.[3] Nanging, candhaké dhèwèké disilihake ing Recreativo de Huelva lan ngrewangi tim mau promosi ing Divisi Utama.[4]

Wigan Athletic[besut | besut sumber]

Ing wiwitan mangsa candhaké, dhèwèké nggabung karo salah siji klub Liga Utama Inggris ya iku Wigan Athletic kanthi nandatangani kontrak kang suwéné telung taun.[5] Valencia miwiti debut wiwitan karo Wigan ing tanggal 19 Agustus 2006.[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Antonio Valenca". wiganlatics.co.uk. Wigan Athletic FC. 16 July 2008. Dijupuk 16 Juni 2010. 
  2. "United sign Valencia". ManUtd.com (Manchester United). 30 June 2009. Dijupuk 16 Juni 2010. 
  3. Buckingham, Mark; Figueroa, Patricio (7 June 2005). "Villarreal bag duo". Sky Sports (BSkyB). Dijupuk 16 Juni 2010. 
  4. "Valencia, del estadio Carlos Vernaza al Teatro de los Sueños" (ing basa Spanish). El Morlaco Digital. 2 June 2009. Dijupuk 16 Juni 2010. 
  5. "Wigan snap up Ecuador's Valencia". BBC Sport (British Broadcasting Corporation). 3 August 2006. Dijupuk 16 Juni 2010. 
  6. "Wigan finalise swoop for Valencia". BBC Sport (British Broadcasting Corporation). 18 January 2008. Dijupuk 16 Juni 2010.