Antonio Valencia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Antonio Valencia
Antonio Valencia
Katerangan priangga
Jeneng dawa Luis Antonio Valencia Mosquera
Dhuwur 181 m (593 ft 10.0 in)
Posisi main Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 25
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2001
2001–2004
2003–2005
2005–2008
2005–2006
2006–2008
2008–2009
2009–
Caribe Junior
El Nacional
El Nacional
Villarreal
Recreativo (loan)
Wigan Athletic (loan)
Wigan Athletic
Manchester United
0 (0)
0 (0)
84 (20)
2 (0)
14 (1)
37 (1)
47 (6)
34 (5)
Tim nasioanl
2005– Ekuador 40 (6)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 15:10, 24 April 2010 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 16:01, 21 Maret 2010 (UTC)

Luis Antonio Valencia Mosquera minangka salah sawijining pemain Manchester United kang asale saka nagara Ekuador.[1] Wong lanang kelairan Lago Agrio tanggal 4 Agustus 1985 iki wis duweni keprigelan kang cukup njanjekake kawit isih cilik.[2]

Karier[besut | besut sumber]

Wiwitane karier[besut | besut sumber]

Valencia miwiti kariere kang sepisanan ing klub lokal Ekuador ya iku El Nacional, sawise rong taun ing kono lan dhèwèké ngalih ing klub Spanyol Villarreal ing taun 2005.[3] Nanging, candhake dhèwèké disilihake ing Recreativo de Huelva lan ngrewangi tim mau promosi ing Divisi Utama.[4]

Wigan Athletic[besut | besut sumber]

Ing wiwitan mangsa candhake, dhèwèké nggabung karo salah siji klub Liga Utama Inggris ya iku Wigan Athletic kanthi nandatangani kontrak kang suwene telung taun.[5] Valencia miwiti debut wiwitan karo Wigan ing tanggal 19 Agustus 2006.[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Antonio Valenca". wiganlatics.co.uk. Wigan Athletic FC. 16 July 2008. Dijupuk 16 Juni 2010.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ "United sign Valencia". ManUtd.com (Manchester United). 30 June 2009. Dijupuk 16 Juni 2010.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. ^ Buckingham, Mark; Figueroa, Patricio (7 June 2005). "Villarreal bag duo". Sky Sports (BSkyB). Dijupuk 16 Juni 2010.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. ^ "Valencia, del estadio Carlos Vernaza al Teatro de los Sueños" (ing Spanish). El Morlaco Digital. 2 June 2009. Dijupuk 16 Juni 2010.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  5. ^ "Wigan snap up Ecuador's Valencia". BBC Sport (British Broadcasting Corporation). 3 August 2006. Dijupuk 16 Juni 2010.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. ^ "Wigan finalise swoop for Valencia". BBC Sport (British Broadcasting Corporation). 18 January 2008. Dijupuk 16 Juni 2010.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Antonio_Valencia&oldid=1085985"