Inferno (filem 2016)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Inferno iku filem thriller misteri saka Amérika kang bakal metu ing taun 2016 kang disutradarani Ron Howard lan naskahé ditulis déning David Koepp, dhedhasar saka novèl taun 2013 kang irah-irahané padha anggitané Dan Brown. Filem iki minangka sèkuèl saka filem The Da Vinci Code lan Angels & Demons, lan filem iki dibintangi Tom Hanks, mbalèni perané kang lawas minangka Robert Langdon, lan uga Felicity Jones, Omar Sy, Sidse Babett Knudsen, Ben Foster, lan Irrfan Khan.

Filming diwiwti ing tanggal 27 April taun 2015 ing Venice, Italia, lan wrapped ing tanggal 21 Juli taun 2015 ing Budapest. Filem iki dijadwalaké bakal digebyakaké ing wulan Oktober taun 2016 ing format 3D, 2D, lan IMAX[2].

Ringkesan[besut | besut sumber]

Robert Langdon wungu saking satunggalipun griya sakit ing Florence, Italia, lan mboten patos saget ngemut-emut punapa kemawon ingkang naté kadadosan sadèrèngipun. Lajeng piyambakipun, déning satunggalipun tim ingkang kapimpin déning dokter Sienna Brooks, kabiyantu supados énggal-énggal saget pulih.[3]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Tom Hanks minangka Robert Langdon, Profésor Simbologi saka Harvard University.[4]
  • Felicity Jones minangka Dr. Sienna Brooks, dokter kang nulungi Langdon kabur.[5]
  • Irrfan Khan minangka Harry "The Provost" Sims, ketua The Consortium, nulungi Zobrist ing misiné.[5]
  • Omar Sy minangka Christoph Brüder, ketua tim SRS.[5]
  • Ben Foster minangka Bertrand Zobrist, ilmuwan transhumanist, bertekad ngatasi masalah keluwihan penduduk donya.[6][7]
  • Sidse Babett Knudsen minangka Elizabeth Sinskey, ketua saka World Health Organization.[5]
  • Ana Ularu minangka Vayentha, agèn saka The Consortium's ing Florence kang diperintah kanggo ngikuti Langdon.[7]
  • Jon Donahue minangka Richard[7]

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Ing tanggal 16 Juli 2013, Sony Pictures Entertainment ndhapuk Ron Howard supados ngarahaken film ingkang kaangkat saking buku kaping sekawan anggitanipun Dan Brown jejudhul Inferno, ingkang skénarionipun dipunserat déning David Koepp.[8] Imagine Entertainment dipunpracaya ingkang mbiayai sedaya kabutuhan prodhuksi, sawatara Tom Hanks maragakaken malih minangka Robert Langdon.[8] 26 Agustus 2014, Sony sampun napakasmani kontrak kaliyan Howard lan Hanks, supados film punika dipungarap wiwit wulan April ing Italia.[4] Brian Grazer ugi sumadya dados juru gamel, sesarengan kaliyan Howard.[4]

Ing tanggal 2 Dhésèmber, Felicity Jones ngrumiyini nyawiji wonten ing film punika.[9] 17 Fèbruari 2015, studio mratélaaken babagan para juru paraga ingkang badhé nyengkuyung ing antawisipun Jones minangka Dr. Sienna Brooks, Omar Sy minangka Christoph Bruder, Irrfan Khan minangka Harry "The Provost" Sims, lan Sidse Babett Knudsen kadhapuk dados Elizabeth Sinskey, pimpinanipun Badan Kesehatan Dunia (WHO).[5] Ben Foster menyusul kemudian bergabung pada 10 Maret 2015.[6]

Ing wulan Agustus 2014, Deadline ngedalaken giyaran bilih film punika badhé dipunwiwiti wonten sasi April 2015[4] ing Florence, Italia. Pamundhutan gambar ugi badhé kalaksanaaken ing Venice lan Istanbul.[10]

Dipunbabar[besut | besut sumber]

Ing sasi Juli 2013, Sony netepaken bilih film badhé kababar wonten tanggal 18 Dhésèmber 2015,[8] nanging tanggal punika sesaringan kaliyan adicara babaripun film Star Wars: The Force Awakens, lajeng dipun-gantos wonten tanggal 14 Oktober 2016.[11]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Inferno (12A)". British Board of Film Classification. July 15, 2016. Dijupuk July 15, 2016. 
  2. IMAX Inferno
  3. Fleming Jr, Mike (August 26, 2014).
  4. a b c d Fleming Jr, Mike (August 26, 2014). "Sony Pictures Locks Tom Hanks, Ron Howard For April ‘Inferno’ Start". Deadline.com. Dijupuk May 4, 2015. 
  5. a b c d e Hipes, Patrick (February 17, 2015). "Robert Langdon Pic ‘Inferno’ Adds Omar Sy & More As Cast Goes Global". Deadline.com. Dijupuk February 18, 2015. 
  6. a b Kit, Borys (March 10, 2015). "Ben Foster Joining Tom Hanks in 'Inferno' (Exclusive)". The Hollywood Reporter. Dijupuk May 4, 2015. 
  7. a b c "'Da Vinci Code' Sequel 'Inferno' Starring Tom Hanks Starts Filming In Italy: See Behind-The-Scenes PHOTOS". Fashion & Style. Dijupuk June 7, 2015. 
  8. a b c Kilday, Gregg (July 16, 2013).
  9. Jaafar, Ali (December 2, 2014).
  10. Evry, Max (April 1, 2015).
  11. Sneider, Jeff (October 9, 2014).