In the Heart of the Sea (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
In the Heart of the Sea
In the Heart of the Sea poster.jpg
Poster kang dibabar
Disutradarani Ron Howard
Diprodhuseri
Diskénariyoni Charles Leavitt
Carita déning
Adhedhasar In the Heart of the Sea
déning Nathaniel Philbrick
Dibintangi
Dimusiki Roque Baños
Sinématografi Anthony Dod Mantle
Dibesut déning
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Warner Bros. Pictures
Tanggal metu
  • Dhésèmber 7, 2015 (2015-12-07) (New York)
  • Dhésèmber 11, 2015 (2015-12-11) (Amérikah Sarékat)
Suwéné
121 mènit[1]
Nagara
Basa Inggris
Rantaman $100 million[3]
Kalarisan $93.9 million[3]

In the Heart of the Sea inggih punika filem sandhiwara pangulandara 3D saking Amérikah Sarékat-Sepanyol ingkang didamel ing taun 2015, dipunangkat saking buku nonfiksi anggitanipun Nathaniel Philbrick kanthi sesirah ingkang sami. Filem punika dipunsutradharani Ron Howard, dhedhasar skénario anggitanipun Charles Leavitt. Ingkang maragani filem punika antawisipun Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy, Tom Holland, Ben Whishaw, lan Brendan Gleeson. Kaping pisan, filem punika dipuntepangaken ing New York City surya 7 Dhésèmber 2015 lan dipunbabar kanthi kanggé sagung pamirsa Amérika ing surya 11 Dhésèmber 2015 déning Warner Bros. Pictures. In the Heart of the Sea warni-warni panampi saking para pamirsa lan kritikus, lan kasil ngempalaken arta dumugi $93 yuta. Éwasamanten wragad ingkang sampun medal dumugi $100 yuta.[3]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Chris Hemsworth dipundhapuk minangka paraga baku, Owen Chase, ing sasi Juni 2012.[7] Tom Holland dipundhapuk minangka Nickerson ing April 2013.[8] Sadèrèngipun Benjamin Walker dipundhapuk minangka Kapten, paraga sanès naté dipundhapuk nyengkuyung filem punika ing antawisipun Benedict Cumberbatch, Tom Hiddleston, lan Henry Cavill.[9] Filem punika dipunkembangaken malih ing taun 2000, dipunsutradharani Barry Levinson miturut panyuwunipun Miramax Films.[10] Pandamelan gambar dipunwiwiti ing wulan Sèptèmber 2013 ing London lan Leavesden Studios Hertfordshire, England.[11][12] Panggènan sanès ingkang dipunagem inggih punika Pulo La Gomera (tinambah sapérang jejer ing Lanzarote) ing Canary Islands, Sepanyol.[13] Kanggé jejer angin lesus, punggawa filem jumenengaken tangki toya ing Leavesden Studios[14][14][15][16] Roque Baños nindakaken karya musik kanggé filem punika.[17]

Pangaji[besut | besut sumber]

Adicara Kategori Ingkang nampi Kasil
Teen Choice Awards[18] Filem pinilih: Aksi Nominasi
Paraga jaler pinilih: Aksi Chris Hemsworth Nominasi
Paraga wanita pinilih: Aksi Charlotte Riley Nominasi
Visual Effects Society[19] Efek visual panyengkuyung ingkang saé ing Photoreal Feature Jody Johnson, Leslie Lerman, Sean Stranks, Bryan Hirota, Mark Holt Nominasi

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "IN THE HEART OF THE SEA (12A)". British Board of Film Classification. January 16, 2015. Dijupuk January 16, 2015. 
  2. Chang, Justin (December 2, 2015). "In the Heart of the Sea". Variety. Dijupuk July 6, 2016. 
  3. a b c "In the Heart of the Sea (2015)". Box Office Mojo. Dijupuk May 5, 2016. 
  4. a b c d Browne, Julie (29 October 2013). "Cillian Murphy’s ‘Peaky Blinders’ Renewed for a Second Season". The Irish Film & Television Network. 
  5. Yamato, Jen (15 October 2013). "‘In The Heart Of The Sea’ Adds Charlotte Riley; Cheyenne Jackson To Sing ‘The Song’". Deadline. 
  6. http://www.imdb.com/title/tt1390411/
  7. Mike Fleming Jr (June 11, 2012). "Chris Hemsworth Boards Whale Of A Tale 'In The Heart Of The Sea'; Will DreamWorks Bite?". Deadline.com. Dijupuk December 8, 2015. 
  8. Jen Yamato (April 10, 2013). "Ron Howard Whaling Tale ‘In The Heart Of The Sea’ Casts Tom Holland". Deadline.com. Dijupuk December 8, 2015. 
  9. Kroll, Justin (7 May 2013). "Ben Walker in Talks for ‘The Heart of the Sea’ with Chris Hemsworth". Variety. Dijupuk 30 October 2013. 
  10. Jagernauth, Kevin (11 June 2012). "Chris Hemsworth To Topline Maritime Adventure 'In The Heart Of The Sea,' DreamWorks Circling". Indie Wire. Dijupuk 30 October 2013. 
  11. "Ron Howard starts shooting 'Heart of the Sea' in the U.K.". United Press International. 3 October 2013. Dijupuk 30 October 2013. 
  12. Godfrey, Alex (18 October 2013). "Chris Hemsworth on Rush, Thor and being a God". The Guardian. 
  13. "Production Begins on Ron Howard's Heart of the Sea". ComingSoon.net. 24 September 2013. 
  14. a b Ethan Sacks (December 5, 2015). "'In the Heart of the Sea' was an ordeal to make". New York Daily News. Dijupuk December 7, 2015. 
  15. Steve Knopper (November 25, 2015). "How ‘In the Heart of the Sea’ Tamed the Elements". The Wall Street Journal. Dijupuk December 3, 2015. 
  16. "Chris Hemsworth/Jane's Addiction; Episode #11.69". Jimmy Kimmel Live!. 4 November 2013. ABC. Jimmy: You're on some crazy diet right now I heard because of this movie you're shooting. Chris:...and we have to get rather skinny, we're on about 500 or 600 calories a day 
  17. "In The Heart Of The Sea Score". 
  18. Vulpo, Mike (May 24, 2016). "Teen Choice Awards 2016 Nominations Announced: See the "First Wave" of Potential Winners". E!. Diarsip saka asliné ing May 25, 2016. Dijupuk May 25, 2016. 
  19. ‘Star Wars,’ ‘Game of Thrones,’ ‘The Peanuts Movie’ Lead Visual Effects Society Nominations

Pranala njawi[besut | besut sumber]