Moby-Dick

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Moby-Dick; utawa, The Whale
Moby-Dick FE title page.jpg
Kaca judhul èdhisi sepisanan Moby-Dick, taun 1851
Panganggit Herman Melville
Basa Inggris
Aliran Petuwalangan, Èpik, Crita laut
Pambabar Richard Bentley (Britania Raya)
Harper & Brothers (AS)
Surya pambabaran
18 Oktober 1851 (Britania)
14 November 1851 (AS)
Kaca 635 (èdhisi sepisanan AS)[1]

Moby-Dick iku judhul novèl karya panulis Amérika Sarékat Herman Melville sing dijupuk saka julukan sawijining iwak lodan sing dicaritakaké ing njeroné. Novèl ini misuwur banget lan isa dianggep minangka salah siji novèl klasik donya.

Karya iki nyritakaké ngenani petuwalangan sang tokoh (sing jenengé Ishmael) jroning mèlu pelayaran kapal pamburu iwak lodan sing dipimpin déning sawijining kaptèn obsèsif sing jenengé Kaptèn Ahab. Sang kaptèn mung duwé sikil siji akibat kacilakan nalika mburu sawijining iwak lodan sing diwènèhi julukan Moby-Dick. Dhèwèké nepsu banget nglampiasaké dhendhamé marang sang kéwan nganti ora perduli marang kaslametan dhiri uga anak buahé. Crita pungkasané arupa tragèdhi.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Moby-Dick or The Whale, Northwestern-Newberry edition (Northwestern University Press, 1988), p. 687.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Moby-Dick&oldid=955915"