Moby-Dick

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Moby-Dick; utawa, The Whale
Moby-Dick FE title page.jpg
Kaca judhul èdhisi sepisanan Moby-Dick, taun 1851
Panganggit Herman Melville
Basa Inggris
Gènre Petuwalangan, Èpik, Carita laut
Pangecapan Richard Bentley (Karajan Manunggal)
Harper & Brothers (AS)
Tanggal babar
18 Oktober 1851 (Britania)
14 November 1851 (AS)
Kaca 635 (èdhisi sepisanan AS)[1]

Moby-Dick iku judhul novèl karya panulis Amérika Sarékat Herman Melville kang dijupuk saka jejuluk siji iwak lodan kang dicaritakaké ing njeroné. Novèl ini misuwur banget lan bisa dianggep salah siji novèl klasik donya.

Karya iki nyritakaké ngenani petuwalangan sang tokoh (kang jenengé Ishmael) sajeroning mèlu pelayaran kapal pamburu iwak lodan kang dibawahi siji kaptèn obsèsif kang jenengé Kaptèn Ahab. Sang kaptèn mung duwé sikil siji akibat kacilakan nalika mburu siji iwak lodan kang diwènèhi jejuluk Moby-Dick. Dhèwèké nepsu banget nglampiasaké dhendhamé marang sang kéwan nganti ora perduli marang kaslametan dhiri uga anak buahé. Carita pungkasané wujud tragèdhi.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Moby-Dick or The Whale, Northwestern-Newberry edition (Northwestern University Press, 1988), p. 687.