Herman Melville

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Herman Melville
Herman melville.jpg
Lair 1 Agustus 1819
New York City, New York, AS
Séda 28 September 1891 (umur 72)
New York City, New York, AS
Pagawéan Novelis, penulis cerita pendek, guru, pelaut, penceramah, penyair
Kabangsan Amerika Serikat
Pangaruh marang Shakespeare, Milton, Alkitab, C. B. Brown, Montaigne, Camoens, Dana, Hawthorne, Thomas Browne, Emerson, Thoreau, Carlyle, Irving, Cooper, Poe
Kapangaruh déning Thomas Mann, E. M. Forster, D. H. Lawrence, Camus, Jean-Pierre Melville, Charles Olson, Thomas Pynchon, and Cormac McCarthy

Herman Melville (lair ing New York City, 1 Agustus 1819 – tilar donya ing New York City, 28 September 1891 kanthi umur72 taun) yaiku novelis lan penyair saka Amerika Serikat.[1] Pisanan novel-novelé kang nyritaké petualangan-petualangan ing segara kidul cukup populer nanging kang maca sangsaya suda ing pungkasan uripé.[1] Pas sedané, Melville arep dilaliké nanging mahakaryanya, Moby-Dick ditemokaké menèh ing taun-taun mengarep lan saiki Melville dianggep dadi salah sijiné tokoh wigati ing donya kesusastraan AS.[1]

Herman Melville uga tau dadi pelaut sawisé gagal ing donya usaha.[1] Dadi pelaut, Melville mlayu saka kapal Amerika kanggo enda saka donya kelautan kang kejem lan bahaya.[1] Dhéwéké manggon ana sawijjining pulo, ing tengah penduduk asli ing kana.[2] Ing taun 1844, Melville mandheg bertualang lan nulis buku.[2]

Novel-novelé kang pisanan kang misuwur yaiku Typee (1846) kang digawé miturut pengalamané dhéwé ing tengah-tengah pedunung asli ing sawijining pulo, Omoo (1846), kang miturut uripé ing Tahiti, lan Redburst (1848) kang miturut pengalamané ing pelayaran pisanan ing Inggris.[2] Karyané kang judhulé White Jacket (1850) yaiku sawijiné protès marang kejemé urip kang dirasakno para pelaut ing Angkatan laut Amerika.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (en)Herman Melville(20 Juli 2011)
  2. ^ a b c d (en)Herman Melville(20 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Herman_Melville&oldid=831086"