Herman Melville

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Herman Melville
Herman melville.jpg
Lair (1819-08-01)Agustus 1, 1819
New York City, New York, AS
Pati Sèptèmber 28, 1891(1891-09-28) (umur 72)
New York City, New York, AS
Pakarya Novelis, penulis carita pendek, guru, pelaut, penceramah, penyair
Bangsa Amerika Serikat

Herman Melville (lair ing New York City, 1 Agustus 1819 – pati di New York City, 28 September 1891 ing yuswa 72 taun) ya iku novelis lan penyair saka Amerika Serikat.[1] Pisanan novel-novelé kang nyritaké petualangan-petualangan ing segara kidul cukup populer nanging kang maca sangsaya suda ing pungkasan uripé.[1] Pas sedané, Melville arep dilaliké nanging mahakaryanya, Moby-Dick ditemokaké menèh ing taun-taun mengarep lan saiki Melville dianggep dadi salah sijiné tokoh wigati ing donya kesusastraan AS.[1]

Herman Melville uga tau dadi pelaut sawisé gagal ing donya usaha.[1] Dadi pelaut, Melville mlayu saka kapal Amerika kanggo enda saka donya kelautan kang kejem lan bahaya.[1] Dhéwéké manggon ana sawijjining pulo, ing tengah penduduk asli ing kana.[2] Ing taun 1844, Melville mandheg bertualang lan nulis buku.[2]

Novel-novelé kang pisanan kang misuwur ya iku Typee (1846) kang digawé miturut pengalamané dhéwé ing tengah-tengah padunung asli ing sawijining pulo, Omoo (1846), kang miturut uripé ing Tahiti, lan Redburst (1848) kang miturut pengalamané ing pelayaran pisanan ing Inggris.[2] Karyané kang judhulé White Jacket (1850) ya iku sawijiné protès marang kejemé urip kang dirasakno para pelaut ing Angkatan laut Amerika.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (en)Herman Melville(20 Juli 2011)
  2. ^ a b c d (en)Herman Melville(20 Juli 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Herman_Melville&oldid=1056671"