Frost/Nixon (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Frost / Nixon yaiku film biografi drama sajarah Amérika taun 2008 sing disutradarani dening Ron Howard lan diprodhuksi dening Ron Howard, Brian Grazer, Tim Bevan lan Eric Fellner . Naskah film iki ditulis dening Peter Morgan adhedhasar drama Frost / Nixon Peter Morgan. Juru paraga film iki Frank Langella, Michael Sheen, Kevin Bacon, Rebecca Hall, Toby Jones, Matthew Macfadyen, Oliver Platt lan Sam Rockwell .

Film Frost / Nixon wiwit ditayangke ing London Film Festival ing 15 Oktober 2008 lan dirilis ing Inggris ing 23 Januari 2009 lan ing Prancis tanggal 1 April 2009.[3] Film iki dirilis ing Amerika Serikat tanggal 5 Desember 2008 kanthi winates lan tanggal 23 Januari 2009. Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Frank Langella minangka Richard Nixon
  • Michael Sheen minangka David Frost
  • Kevin Bacon minangka Jack Brennan
  • Oliver Platt minangka Bob Zelnick
  • Sam Rockwell minangka James Reston Jr.
  • Matthew Macfadyen minangka John Birt
  • Rebecca Hall minangka Caroline Cushing
  • Toby Jones minangka Irving Paul "Swifty" Lazar
  • Patty McCormack minangka Pat Nixon
  • Andy Milder minangka Frank Gannon
  • Keith MacKechnie minangka Marvin Minoff
  • Clint Howard minangka Lloyd Davis
  • Rance Howard minangka Ollie
  • Jim Meskimen minangka Ray Price
  • Kaine Bennett Charleston minangka Direktur Berita Sydney
  • Gabriel Jarret minangka Ken Khachigian
  • Kate Jennings Grant minangka Diane Sawyer
  • Geoffrey Blake minangka direktur ing wawancara

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Frost / Nixon nampa ulasan apik saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 94%, miturut 235 review, kanthi rating rata-rata 8/10.[4] Adhedhasar Metacritic, entuk nilai 84 saka 100, adhedhasar 39 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[5]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Frost / Nixon nampa $ 18,622,031 ing Amerika Utara lan $ 8,804.304 ing negara liyane. Total pendapatane sing ditampa dening film iki nganti $ 27,426,335, ngluwihi anggaran produksi film $ 25 yuta.[2]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 180.708, urutan 22 ing kantor box. Nanging, ing bukaanne akhir minggu secara luas, film iki entuk $ 3,022,250, manggoni posisi kaping 16 ing box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Frost/Nixon (15)". British Board of Film Classification. January 13, 2009. Dijupuk March 24, 2014. 
  2. a b c d "Frost/Nixon (2008)". Box Office Mojo. Dijupuk October 12, 2012. 
  3. "The Times BFI London Film Festival". Moving Pictures Magazine. Dijupuk September 5, 2008. 
  4. "Frost/Nixon (2008)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  5. "Frost/Nixon reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]