Frost/Nixon (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Frost/Nixon
250px
Poster film Frost/Nixon
Disutradarani Ron Howard
Diprodhuseri Ron Howard
Brian Grazer
Tim Bevan
Eric Fellner
Diskénariyoni Peter Morgan
Adhedhasar Frost/Nixon
déning Peter Morgan
Dibintangi Frank Langella
Michael Sheen
Kevin Bacon
Rebecca Hall
Toby Jones
Matthew Macfadyen
Oliver Platt
Sam Rockwell
Dimusiki Hans Zimmer
Sinématografi Salvatore Totino
Dibesut déning Daniel P. Hanley
Mike Hill
Perusahaan
prodhuksi
Imagine Entertainment
Working Title Films
StudioCanal
Dibabar déning Universal Pictures
Tanggal metu
  • Oktober 15, 2008 (2008-10-15) (Festival Film London)
  • Dhésèmber 5, 2008 (2008-12-05) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Januari 23, 2009 (2009-01-23) (secara luas di Amerika Serikat)
  • Januari 23, 2009 (2009-01-23) (Britania Raya)
  • April 1, 2009 (2009-04-01) (Prancis)
Suwéné
122 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Britania Raya
Prancis
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $25.000.000[2]
Kalarisan $27.426.335[2]

Frost / Nixon yaiku film biografi drama sajarah Amérika taun 2008 sing disutradarani dening Ron Howard lan diprodhuksi dening Ron Howard, Brian Grazer, Tim Bevan lan Eric Fellner . Naskah film iki ditulis dening Peter Morgan adhedhasar drama Frost / Nixon Peter Morgan. Juru paraga film iki Frank Langella, Michael Sheen, Kevin Bacon, Rebecca Hall, Toby Jones, Matthew Macfadyen, Oliver Platt lan Sam Rockwell .

Film Frost / Nixon wiwit ditayangke ing London Film Festival ing 15 Oktober 2008 lan dirilis ing Inggris ing 23 Januari 2009 lan ing Prancis tanggal 1 April 2009. [3] Film iki dirilis ing Amerika Serikat tanggal 5 Desember 2008 kanthi winates lan tanggal 23 Januari 2009. Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Frank Langella minangka Richard Nixon
  • Michael Sheen minangka David Frost
  • Kevin Bacon minangka Jack Brennan
  • Oliver Platt minangka Bob Zelnick
  • Sam Rockwell minangka James Reston Jr.
  • Matthew Macfadyen minangka John Birt
  • Rebecca Hall minangka Caroline Cushing
  • Toby Jones minangka Irving Paul "Swifty" Lazar
  • Patty McCormack minangka Pat Nixon
  • Andy Milder minangka Frank Gannon
  • Keith MacKechnie minangka Marvin Minoff
  • Clint Howard minangka Lloyd Davis
  • Rance Howard minangka Ollie
  • Jim Meskimen minangka Ray Price
  • Kaine Bennett Charleston minangka Direktur Berita Sydney
  • Gabriel Jarret minangka Ken Khachigian
  • Kate Jennings Grant minangka Diane Sawyer
  • Geoffrey Blake minangka direktur ing wawancara

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Frost / Nixon nampa ulasan apik saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 94%, miturut 235 review, kanthi rating rata-rata 8/10. [4] Adhedhasar Metacritic, entuk nilai 84 saka 100, adhedhasar 39 kritik, nuduhake "pangenalan universal". [5]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Frost / Nixon nampa $ 18,622,031 ing Amerika Utara lan $ 8,804.304 ing negara liyane. Total pendapatane sing ditampa dening film iki nganti $ 27,426,335, ngluwihi anggaran produksi film $ 25 yuta. [2]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 180.708, urutan 22 ing kantor box. Nanging, ing bukaanne akhir minggu secara luas, film iki entuk $ 3,022,250, manggoni posisi kaping 16 ing box office. [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Frost/Nixon (15)". British Board of Film Classification. January 13, 2009. Dijupuk March 24, 2014. 
  2. a b c d "Frost/Nixon (2008)". Box Office Mojo. Dijupuk October 12, 2012. 
  3. "The Times BFI London Film Festival". Moving Pictures Magazine. Dijupuk September 5, 2008. 
  4. "Frost/Nixon (2008)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  5. "Frost/Nixon reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 


Pranala njaba[besut | besut sumber]