Changeling (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Changeling yaiku film biografi drama lan kriminal Amerika Serikat 2008 sing disutradarani dening Clint Eastwood lan diprodhuksi dening Clint Eastwood, Brian Grazer, Ron Howard lan Robert Lorenz. Naskah film iki ditulis dening J. Michael Straczynski. Bintang film Angelina Jolie lan John Malkovich .

Film Changeling ditayangke ing Festival Film Cannes tanggal 20 Mei 2008 [3] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 24 Oktober 2008 kanthi winates [4] lan 31 Oktober 2008.[5] Film kasebut ditampa kanthi ulasan beragam saka para juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Angelina Jolie minangka Christine Collins
  • John Malkovich minangka Rev. Gustav Briegleb
  • Jeffrey Donovan minangka JJ Jones
  • Michael Kelly minangka Detektif Lester Ybarra
  • Colm Feore minangka Ketua James E. Davis
  • Jason Butler Harner minangka Gordon Stewart Northcott
  • Amy Ryan minangka Carol Dexter
  • Geoff Pierson minangka Sammy "SS" Hahn
  • Denis O'Hare minangka Dr. Jonathan Steele
  • Frank Wood minangka Ben Harris
  • Peter Geretty minangka Dr. Earl W. Tarr
  • Reed Birney minangka Walikota George Cryer
  • Gattlin Griffith minangka Walter Collins
  • Devon Conti minangka Arthur Hutchins / "Walter"
  • Eddie Alderson minangka Sanford Clark
  • Asher Ax minangka David Clay

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Changeling ditampa kanthi rata-rata ulasan saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film iki nduweni rating 62%, adhedhasar 201 review, kanthi rating rata-rata 6.3 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, film iki entuk nilai 63 saka 100, adhedhasar 38 kritik, nuduhake "review apik".[7] Adhedhasar CinemaScore, film iki nemu nilai "A-" saka pamirsa film kanggo skala A + nganti F.[8]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Changeling nampa $ 35.739.802 ing Amerika Utara lan $ 77.280.454 ing negara liyane. Total rpendapatan sing ditampa dening film iki nganti $ 113,020,256, ngluwihi anggaran produksi film $ 55 yuta.[2]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 489,015, dadikake posisi kaping 20 ing box office. Nanging, ing bukune akhir minggu iki secara luas, film iki entuk $ 9,351,560, dadikaek urutan 4 ing box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Changeling (15)". British Board of Film Classification. November 18, 2008. Dijupuk March 24, 2014. 
  2. a b c d "Changeling (2008)". Box Office Mojo. Dijupuk October 12, 2012. 
  3. McCarthy, Todd (April 22, 2008). "Clint's 'Changeling' set for Cannes". Variety. Dijupuk April 23, 2008. 
  4. John Horn (October 23, 2008). "'Changeling' banks on the Eastwood effect". Los Angeles Times. Diarsip saka asliné ing July 26, 2009. Dijupuk March 26, 2009. 
  5. D'Alessandro, Anthony (November 1, 2008). "'Saw V' scares off B.O. competition". Variety. Dijupuk November 1, 2008. 
  6. "Changeling (2008)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  7. "Changeling reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 
  8. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]