Festival de Cannes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Patchwork-Cannes-2.jpg

Cithakan:Infobox filem festival

Festival de Cannes (cara Jawa: Karaméan Cannes) inggih punika festival filem paling bèrgèngsi ing donya. Piyambakipun dipunwontènakèn pertama kali saking 20 September ngantos 5 Oktober 1946 ing kota peristirahatan Cannes ing Perancis bagian selatan. Ing wanci punika, festival punika dipunwontènakèn sabèn taunipin ing wulan Mei sanèsipun ing pintèn-pintèn.[1][2][3] Menawi mekaten ambanipun pemberitaan media massa, festival nonpublik punika dipunhadiri déning katah bintang filem lan dados sebuah ajang populer kanggè pengusaha filem kanggè meluncurkan filem-filem ingkang enggal lan nyobi nyade karyanipun ing para distributor ingkang dateng saking sadaya donya. Penghargaan paling bergengsi ingkang dipunparingaken déning Cannes inggih punika Palem Emas (Palme d'Or) kangge filem ingkang sae ; kadang-kadang penghargaan punika dipunbagi kaliyan pinten-pinten filem ing satunggal taun .Ananging, juri festival, ingkang dipunbentuk saking pilihan internasional ing jumlah alit ingkang kaperang saking para ahli filem, maringi penghargaan sanes, kalebet "grand prize" (penghargaan tergengsi kaping kalih). Penghargaan Filem Cannes taun punika, Festival Filem Cannes 2012 kalangsung wiwit tanggal 16 ngantos 27 Mei 2012[4]. Presiden Juri taun punika inggih punika direktur filem saking Italia, Nanni Moretti.

Pemenang "Palem Emas"[besut | besut sumber]

Lihat daftar pemenang ing artikel Palem Emas.

Penghargaan Sanesipun[besut | besut sumber]

Feature Films (Film-filem Utama)

  • Grand Prix
  • Prix de la mise en scène
  • Prix du Jury
  • Caméra d'Or
  • Prix du scénario
  • Prix d'interprétation féminine du Festival de Cannes
  • Prix d'interprétation masculine du Festival de Cannes
  • Prix un certain regard

Short Films (Film-filem Pendek)

  • Palme d'Or du Festival de Cannes - court métrage
  • Prix du Jury - court métrage

Pemenang "Palem Emas" miturut nagara asal[besut | besut sumber]

Amérika Sarékat
18
Italia
12
Britania Raya
9
Perancis
8
Denmark, Jepang
4
Belgia, Jerman, Serbia dan Montenegro, Swedia, Uni Soviet
2
Aljazair, Brasil, Cekoslowakia, India, Iran, Meksiko, Polen, Selandia Baru, Spanyol, Swiss, Republik Rakyat Cina, Turki, Yunani
1

Film-filem ingkang nggadahi irah-irahan Cannes[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Dargis, Manohla. "Cannes International Filem Festival". New York Times. 
  2. ^ Lim, Dennis. "They'll Always Have Cannes". New York Times. 
  3. ^ Woolsey, Matt. "In Pictures: Chic Cannes Hideaways". Forbes. 
  4. ^ Découvrez le palmarès du 65e Festival de Cannes, Le Point, 27 May 2012

Waosan Lanjutan[besut | besut sumber]

  • Cannes: Fifty Years of Sun, Sex & Celluloid : Behind the Scenes at the World's Most Famous Filem Festival by Peter Bart (Miramax, 1997)
  • Cannes – A Festival Virgin's Guide by Benjamin Craig (Cinemagine Media Publishing, 2004)
  • Hollywood on the Riviera: The Inside Story of the Cannes Filem Festival by Cari Beauchamp and Henri Behar (William Morrow & Co, 1992)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Festival Filem Cannes Cithakan:Festival Filem Terakreditasi FIAPF

Koordhinat: 43°33′03.10″N 7°01′02.10″E / 43.5508611°N 7.0172500°E / 43.5508611; 7.0172500