American Gangster (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
American Gangster
250px
Poster film American Gangster
Disutradarani Ridley Scott
Diprodhuseri Brian Grazer
Ridley Scott
Diskénariyoni Steven Zaillian
Adhedhasar The Return of Superfly
déning Mark Jacobson
Dibintangi Denzel Washington
Russell Crowe
Dimusiki Marc Streitenfeld
Sinématografi Harris Savides
Dibesut déning Pietro Scalia
Perusahaan
prodhuksi
Imagine Entertainment
Scott Free Productions
Relativity Media
Dibabar déning Universal Pictures
Tanggal metu
  • Oktober 19, 2007 (2007-10-19) (Apollo Theater)
  • Novèmber 2, 2007 (2007-11-02) (Amerika Serikat)
Suwéné
157 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $100 juta[2][3]
Kalarisan $266.465.037[3]

American Gangster yaiku film biografi drama kriminal Amerika taun 2007 sing disutradarani dening Ridley Scott lan diprodhuksi dening Brian Grazer lan Ridley Scott.Naskah film iki ditulis dening Steven Zaillian adhedhasar buku The Return of Superfly dening Mark Jacobson. Paraga ing film iki yaiku Denzel Washington lan Russell Crowe .

Film American Gangster wiwit tayang ing Apollo Theatre nalika 19 Oktober 2007 [4] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 2 November 2007.[5] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Denzel Washington minangka Frank Lucas
  • Russell Crowe minangka Detektif Richard "Richie" Roberts
  • Chiwetel Ejiofor minangka Huey Lucas
  • Cuba Gooding Jr. minangka Leroy Nicholas "Nicky" Barnes
  • Josh Brolin minangka Detektif Nick Trupo
  • Ted Levine minangka Kapten Lou Toback
  • Armand Assante minangka Dominic Cattano
  • John Ortiz minangka Detektif Javier J. Rivera
  • John Hawkes minangka Detektif Freddy Spearman
  • RZA minangka Detektif Musa Jones
  • Lymari Nadal minangka Eva
  • Yul Vazquez minangka Detektif Alfonso Abruzzo
  • Ruby Dee minangka Mahalee Lucas
  • Idris Elba minangka Tango
  • Carla Gugino minangka Laurie Roberts
  • Joe Morton minangka Charlie Williams
  • Umum minangka Turner Lucas
  • Ritchie Coster minangka Joey Sadano
  • Jon Polito minangka Rossi
  • Kevin Corrigan minangka Campizi
  • Roger Guenveur Smith minangka Nate
  • Malcolm Goodwin minangka Jimmy Zee
  • Ric Young minangka Khun Sa
  • Roger Bart minangka pengacara Amerika Serikat
  • Tip Harris minangka Steve Lucas
  • KaDee Strickland minangka pengacara Richie
  • Ruben Santiago-Hudson minangka Doc
  • Norman Reedus minangka Detektif Norman Reilly
  • Melissa Hill minangka Redtop
  • Clarence Williams III minangka Ellsworth "Bumpy" Johnson

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film American Gangster nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 80%, miturut 211 review, kanthi rating rata-rata 7/10.[6] Adhedhasar Metacritic, film iki pikantuk nilai 76 saking 100, adhedhasar 38 kritik, nuduhake "film apik".[7] Adhedhasar CinemaScore, film iki nemu nilai "B +" saka penonton film kanggo skala A + nganti F.[8]

Box Office[besut | besut sumber]

Film American Gangster pikantuk $ 130,164,645 ing Amerika Utara lan $ 136.300.392 ing negara liya. Total pendapatanne sing ditampa dening film iki mencapai $ 266,465,037, ngluwihi niaya produksi film $ 100 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 43,565,135, ndadikake posisi paling dhuwur ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "American Gangster (18)". British Board of Film Classification. November 6, 2007. Dijupuk January 8, 2016. 
  2. Kelly, Kate (January 8, 2007). "Hollywood Tests a Dynamic Duo". The Wall Street Journal. Dijupuk April 30, 2007. 
  3. a b c d "American Gangster (2007)". Box Office Mojo. Dijupuk October 12, 2012. 
  4. "'American Gangster' premiere". New York Daily News. Daily News. October 20, 2007. Dijupuk November 5, 2011. 
  5. McClintock, Pamela; McNary, Dave (November 1, 2007). "Buzz builds for fall box office". Variety. Diarsip saka asliné ing November 4, 2007. Dijupuk November 2, 2007. 
  6. "American Gangster (2007)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  7. "American Gangster reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 
  8. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]