Kabupatèn Gunungkidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Gunung Kidul)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gunungkidul
Kabupatèn
Sesanti: Handayani
Pernahé Gunungkidul ing Daerah Istimewa Yogyakarta
Pernahé Gunungkidul ing Daerah Istimewa Yogyakarta
NagaraIndonésia
ProvinsiDaerah Istimewa Yogyakarta
Gabung15 Oktober 1951[1]
Kutha krajanWanasari
Kacamatan
Laladan
 • Gunggung1.485.36 km2 (573.50 sq mi)
Cacah warga (2010)
 • Gunggung748.119
 • Pepadhet500/km2 (1,300/sq mi)
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan+62 274
Nomer kendharaanAB
Situs webwww.gunungkidulkab.go.id

Kabupatèn Gunungkidul (Jawa: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀​ꦓꦸꦤꦸꦁꦏꦶꦢꦸꦭ꧀) iku kabupatèn ing Daerah Istimewa Yogyakarta, pernahé ing sisih wétan DIY, kutha Wonosari iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.485,36 km² utawa hèktar.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Gunungkidul katata sajeroning 18 kacamatan, 144 désa lan kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Gunungkidul ya iku:

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Dikukuhaké ing UU No. 15 Taun 1950 bab Pembentukan Daerah Kabupaten dalam Lingkungan Daerah Istimewa Yogyakarta

Pranala njaba[besut | besut sumber]