Gagaan, Kunduran, Blora

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gagaan
Désa
[[File:-
Petha dunungé Désa Gagaan|250px|Location of Gagaan]]
Nagara  Indonésia
Provinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Blora
Kacamatan Kunduran
Pamaréntahan
 • Lurah désa Sudarso
Jembar -
Gunggunging warga +-3500 jiwa

Gagaan iku désa ing Kacamatan Kunduran, Kabupatèn Blora, ProvinsiJawa Tengah, Indonésia.

Géografi[besut | besut sumber]

Désa Gagaan manggone ing ratan gedhé Semarang-Blora. Ing sisih lor ana désa Sendangwates, north ana désa Sambiroto, wétan ana kalurahan Kunduran, désa bakah, kidul Ngilen, désa kulon Belor lan Ngarap arap

Administratif[besut | besut sumber]

Désa Gagaan duwé Lurah jenenge Sudarso, désa Gagaan mung ana siji dhusun ya iku Gagaan nanging gagaan iku desha ne gedhé lan maju gagaan duwéniRT / RW ateges 1 RWlan 9 RT

  • wewengkon dipérang etanan: RT 1, RT 3, RT 9
  • kulonan:RT 5, 6
  • Loran RT: RT 4, RT 2
  • Kidulan: RT 8 RT 7

wisata[besut | besut sumber]

  • patung taman Sate ing RT 05 RW 01
  • patung tugu pejuang gagaan ing RT 09 RW 01

Ékonomi[besut | besut sumber]

Wong ing désa Gagaan paningalan pencahaian béda nanging saben punika Petani, Traders Pertenak. ing désa uga minimarket ya iku Indomaret ing RT 09 lan RT 09 wis ngetrapaké ing sapi lan uga wong-wong gagaan mangkono biogas kanggo masak kaya ing RT 03

Pendidikan[besut | besut sumber]

ing désa iki ana salah siji SD, ya iku

lan ana uga 1 PAUD:

lan 1 TK ya iku

SMP & SMK PGRI Kunduran panggonané ing désa iki

Keséhatan[besut | besut sumber]

Layanan keséhatan désa padha ora aduh pelayanan Puskesmas Kunduran dumunung ing désa wates gagaan lan Sambiroto

Infrstuktur[besut | besut sumber]

Dalan désa ing désa iki cukup apik lan jembaré saka matak wis ngrancang kanggo ngaspal goreng ratan cor

Tradisi lan acara[besut | besut sumber]

  • gas desha apa sedekah bumi
  • Lomba thotek
  • Carnaval 17 san
  • Malem 17 san

Ulah raga[besut | besut sumber]

ing désa iki ana klub bal-balan kang jenenge MEPOSGA lan Ana uga lapangan kang saben dinggo tetandhingan utawa turnamen Lapangan Gagaan wong désa akèh ngundnag lapangan santren lapangan lumayan gedhé

Kagunan lan Budaya[besut | besut sumber]

  • Barongan
  • thotek
  • Tayuban
  • Gas Deso

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]