Kunduran, Blora

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kunduran
Kacamatan
Nagara  Indonésia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Blora
Government
 • Camat Drs.Rianto Warsito
Jembar 127,9 km²
Cacah padunung 65.947 jiwa
Kapadhetan /km²

Kunduran iku kacamatan ing kabupatèn Blora, Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kacamatan Kunduran wewatesan ing sisih lor karo Kacamatan Todanan lan Kacamatan Japah, ing sisih wétan karo Kacamatan Ngawen, ing sisih kidul karo Kacamatan Jati lan ing sisih kulon karo Kabupatèn Grobogan.

Désa-désa[besut | besut sumber]

  1. Bakah
  2. Balong
  3. Bejirejo
  4. Blumbangrejo
  5. Botoreco
  6. Buloh
  7. Cungkup
  8. Gagaan
  9. Jagong
  10. Jetak
  11. Kalangrejo
  12. Karanggeneng
  13. Kedungwaru
  14. Kemiri
  15. Klokah
  16. Kodokan
  17. Kunduran
  18. Muraharjo
  19. Ngawenombo
  20. Ngilen
  21. Ploso Rejo
  22. Sambiroto
  23. Sempu
  24. Sendangwates
  25. Sonokidul
  26. Tawangrejo

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Cacahing sekolah ing Kacamatan Kunduran ya iku: Taman Kanak-kanak 24, Sekolah Dasar negeri 44, Madrasah Ibtidaiyyah 4, Sekolah Luar Biasa 1, Sekolah Menengah Pertama negeri 3 lan 1 swasta, Madrasah Tsanawiyah 5, Sekolah Menengah Kejuruan negeri 1 lan swasta 3, Madrasah Aliyah swasta 1

Pariwisata[besut | besut sumber]

Keséhatan[besut | besut sumber]

Puskesmas Kacamatan Kunduran ing Désa Sambiroto lan Désa Gagaan

Puskesmas pembantu Sonokidul

Puskesmas pembantu Tawangrejo

Panganan[besut | besut sumber]

Sate ayam Blora

Lonthong tahu

sego pecel

asem asem

rames

ungker

oseng tahu kering

cager

lan liya liyane

Pasar Tradisional[besut | besut sumber]

Pasar Kacamatan Kunduran

Pasar Ngronggah ing Désa Sempu

Tradisi[besut | besut sumber]

Gas deso ing kabeh wewengkon désa

Potensi[besut | besut sumber]

Pertanian ing kabeh désa

Pertenakan ing kabeh désa

Penghasil Gula jawa ing Désa Sendangwates

Batik tulis Blora ing Désa Blumbangrejo lan Désa Ngawenombo

Agama dan suku basa[besut | besut sumber]

mayoritas beragama Islam 99%

kristen dan katholik 0,5%

hindu 0,2%

budha 0,2%

suku Jawa, samin ,asing ,cina

Ulah raga[besut | besut sumber]

Masyarakat Kacamatan Kunduran akeh seng seneng ulah raga bal balan, poli, batminton, senam, lan liya liyane

Wewengkon Ulah raga[besut | besut sumber]

Gelanggang ulah raga GOR Kunduran ing Kalurahan Kunduran

Lapangan Gajah Mada Kacamatan Kunduran ing Kalurahan Kunduran

Lapangan Jagong ing Désa Jagong

Lapangan Gagaan ing Désa Gagaan

Tokoh terkenal[besut | besut sumber]

Tranportasi[besut | besut sumber]

Bus antar propinsi, Antar kota, Antar Kacamatan, lan ana Terminal Tipe C Ya iku SUB Terminal Kunduran ing ngarep pasar Kunduran

tranportasi antar désa ing kacamatan yo ana ya iku kol, ragasa, ondhong odong tosa

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kunduran,_Blora&oldid=1046451"