Kunduran, Blora

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kecamatan Kunduran

Peta lokasi Kecamatan Kunduran
Provinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Blora
Jembar wewengkon 127,9 km²
Cacah pedunung 65.947 jiwa
 - Kapadhetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan 25 desa
1 kelurahan

Kecamatan Kunduran iku salah siji kecamatan ing kabupaten Blora, provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kecamatan Kunduran wewatesan ing sisih lor karo Kecamatan Todanan lan Kecamatan Japah, ing sisih wétan karo Kecamatan Ngawen, ing sisih kidul karo Kecamatan Jati lan ing sisih kulon karo Kabupaten Grobogan.

Desa-Desa[sunting | Owah sumber]

  1. Bakah
  2. Balong
  3. Bejirejo
  4. Blumbangrejo
  5. Botoreco
  6. Buloh
  7. Cungkup
  8. Gagaan
  9. Jagong
  10. Jetak
  11. Kalangrejo
  12. Karanggeneng
  13. Kedungwaru
  14. Kemiri
  15. Klokah
  16. Kodokan
  17. Kunduran
  18. Muraharjo
  19. Ngawenombo
  20. Ngilen
  21. Ploso Rejo
  22. Sambiroto
  23. Sempu
  24. Sendangwates
  25. Sonokidul
  26. Tawangrejo

Pendhidhikan[sunting | Owah sumber]

Cacahing sekolah ing Kecamatan Kunduran ya iku: Taman Kanak-kanak 24, Sekolah Dasar negeri 44, Madrasah Ibtidaiyyah 4, Sekolah Luar Biasa 1, Sekolah Menengah Pertama negeri 3 lan 1 swasta, Madrasah Tsanawiyah 5 , Sekolah Menengah Kejuruan negeri 1 lan swasta 3 , Madrasah Aliyah swasta 1

Pariwisata[sunting | Owah sumber]

Kesehatan[sunting | Owah sumber]

Puskesmas Kecamatan Kunduran ing Desa Sambiroto lan Desa Gagaan

Puskesmas pembantu Sonokidul

Puskesmas pembantu Tawangrejo

Panganan[sunting | Owah sumber]

Sate ayam Blora

Lonthong tahu

sego pecel

asem asem

rames

ungker

oseng tahu kering

cager

lan liya liyane

Pasar Tradisional[sunting | Owah sumber]

Pasar Kecamatan Kunduran

Pasar Ngronggah ing Desa Sempu

Tradisi[sunting | Owah sumber]

Gas deso ing kabeh wewengkon desa

Potensi[sunting | Owah sumber]

Pertanian ing kabeh desa

Pertenakan ing kabeh desa

Penghasil Gula jawa ing Desa Sendangwates

Batik tulis Blora ing Desa Blumbangrejo lan Desa Ngawenombo

Agama dan suku bahasa[sunting | Owah sumber]

mayoritas beragama Islam 99%

kristen dan katholik 0,5%

hindu 0,2%

budha 0,2%

suku Jawa , samin ,asing ,cina

Olahraga[sunting | Owah sumber]

Masyarakat Kecamatan Kunduran akeh seng seneng olahraga bal balan , poli , batminton , senam , lan liya liyane

Wewengkon Olahraga[sunting | Owah sumber]

Gelanggang olahraga GOR Kunduran ing Kalurahan Kunduran

Lapangan Gajah Mada Kecamatan Kunduran ing Kalurahan Kunduran

Lapangan Jagong ing Desa Jagong

Lapangan Gagaan ing Desa Gagaan

Tokoh terkenal[sunting | Owah sumber]

Tranportasi[sunting | Owah sumber]

Bus antar provinsi , Antar kota , Antar Kecamatan , lan ana Terminal Tipe C Yaiku SUB Terminal Kunduran ing ngarep pasar Kunduran

tranportasi antar desa ing kecamatan yo ana yaiku kol , ragasa , ondhong odong tosa

Pranala jaba[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kunduran,_Blora&oldid=934239"