F(x) (grup musik)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
f(x)
에프 엑스
Saka Seoul, Republik Koréa
Génre K-pop, dance, hip-hop
Mangsa akarya 2009–sekarang
Labèl SM Entertainment
Avex Trax
Sana jaringan fx.smtown.com
Anggota Victoria
Luna
Amber
Sulli
Krystal

F(x) (Koréa: 에프 엑스) inggih punika gilrband saking Koréa Kidul. F(x) gadhah 5 anggota ingkang dipunbentuk déning SM Entertainment ing taun 2009. Asma punika dipunpundhut saking notasi matématika ingkang ngadahi mupangat, "f" tegesipun "kembang" lan "x" punika nglambangaken kalih kromosom X wadon. Grup punika gadhah debut kaping satunggal ing tanggal 1 September 2009 kaliyan single digital 라차타 (LA cha TA). F(x) gadhah anggota kaya ta 빅토리아 (Victoria), 엠버 (Amber), 루나 (Luna), 설리 (Sulli), lan 크리스탈 (Krystal). Krystal Jung punika anggota ingkang nomer satunggal ing SM Entertainment ing taun 2000. Sulli Choi gadhah debut setungalipun dados aktris lare ing taun 2005 nalika dipunpundhut kagem main dados Putri alit Sun-hwa ing drama televisi SBS.[1]

Album Pinocchio[besut | besut sumber]

에프엑스 1집-피노키오 (CD+Photobook)[besut | besut sumber]

Pratélan Tembang

  1. 피노키오 (Danger)
  2. 빙그르 (Sweet Witches)
  3. Dangerous
  4. Beautiful Goodbye
  5. Gangsta Boy
  6. 아이 (Love)
  7. Stand Up!
  8. MY STYLE
  9. So into U
  10. Lollipop (feat. SHINee)[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.last.fm(dipuntingali tanggal 7 Oktober 2011)
  2. ^ www.yesasia.com(dipuntingali tanggal 7 Oktober 2011)