F(x) (grup musik)

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
f(x)
에프 엑스
Saka Seoul, Republik Korea
Génre K-pop, dance, hip-hop
Mangsa akarya 2009–sekarang
Labèl SM Entertainment
Avex Trax
Sana jaringan fx.smtown.com
Anggota Victoria
Luna
Amber
Sulli
Krystal

F(x) (Koréa: 에프 엑스) inggih punika gilrband saking Koréa Kidul. F(x) gadhahi 5 anggota ingkang dipunbentuk déning SM Entertainment ing taun 2009. Asma punika dipunpundhut saking notasi matématika ingkang ngadahi mupangat, "f" tegesipun "kembang" lan "x" punika nglambangaken kalih kromosom X wadon. Grup punika gadhahi debut kaping satunggal ing tanggal 1 September 2009 kaliyan single digital 라차타 (LA cha TA). F(x) gadhahi anggota kayata 빅토리아 (Victoria), 엠버 (Amber), 루나 (Luna), 설리 (Sulli), lan 크리스탈 (Krystal). Krystal Jung punika anggota ingkang nomer satunggal ing SM Entertainment ing taun 2000. Sulli Choi gadhahi debut setungalipun dados aktris lare ing taun 2005 nalika dipunpundhut kagem main dados Putri alit Sun-hwa ing drama televisi SBS.[1]

Album Pinocchio[besut | besut sumber]

에프엑스 1집 - 피노키오 (CD+Photobook)[besut | besut sumber]

Dhaptar Tembang

  1. 피노키오 (Danger)
  2. 빙그르 (Sweet Witches)
  3. Dangerous
  4. Beautiful Goodbye
  5. Gangsta Boy
  6. 아이 (Love)
  7. Stand Up!
  8. MY STYLE
  9. So into U
  10. Lollipop (feat. SHINee)[2]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)www.last.fm(dipuntingali tanggal 7 Oktober 2011)
  2. ^ (en)http://www.yesasia.com/us/f-x-vol-1-pinocchio-cd-photobook/1024293326-0-0-0-en/info.html www.yesasia.com](dipuntingali tanggal 7 Oktober 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=F(x)_(grup_musik)&oldid=833044"