Eny Sagita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Eny Sagita
Eny Sagita
Eny Sagita (Ratu Djandhut Indonesia)
Latar wuri
Jeneng lair Eni Setyaningsih
Jeneng liya Eny Sagita
Lair (1984-12-14) Dhésèmber 14, 1984 (umur 34)
Indonésia Nganjuk, Jawa Timur, Indonesia
Kutha saiki Nganjuk
Kabangsan Indonésia Indonesia
Asli Jawa
Jinis Musik Dangdut, Jaranan, Koplo
Parusahan Rakaman Aini Record (2009-2013)

Eny's Production (2014-saiki)
Mahar Records (2018-saiki)

Pakaryan Penyanyi, Musisi
Instrumen Vokal
Taun aktif 1996–saiki
Pasangan Kakung Lintang
Anak Nonny Sagita

Lintang Aini Nathania

Agama Islam
Anggota
Sagita, New Scorpio, Menthul Music

Eni Setyaningsih, utawa luwih dikenal kanthi jeneng Eny Sagita[1][2] (lair ing Nganjuk[3], 14 Dhésèmber 1984) ya iku penyanyi dangdut kewarganegaraan Indonesia. Eny tambah populèr amarga jargon Assololley[4][5] lan lagu Ngamen 5.

Eny Sagita miwiti karir nyanyi saka panggung ning panggung. Saiki wis nduwé grup musik dhéwé kang dibungkus karo seni khas Jawa Wétan, ya iku musik jaranan (kuda lumping) kang diwènèhi jeneng Orkes Melayu (OM) Sagita, OM New Scorpio lan OM Menthul Musik. Eny nduwèni penggemar saka macem-macem wilayah kang diarani Bolone Eny Sagita (Awalé diarani Eny Sagita Lover's).

Diskografi[besut | besut sumber]

Single[besut | besut sumber]

  • Ngamen (Ngamen 1 - Ngamen 21) (2009-saiki)
  • Prei Oplosan (2012)
  • Doremi (cover Nur Bayan) (2014)
  • Dudu Jodone (2014)
  • Sahur yuk Sahur (feat Nur Bayan) (2014)
  • Karenamu (2015)
  • Nitip Kangen (feat Kakung Lintang) (2015)[6]
  • Amung Siji (feat Kakung Lintang) (2017)
  • Kalah Cepet (2018)
  • Obat Luka Cinta (feat Kakung Lintang) (2018)

Album[besut | besut sumber]

  • Kabeh Album OM Sagita (2009-saiki)
  • Kabeh Album OM New Scorpio (2014-saiki)
  • Kabeh Album OM Menthul Musik (2017-saiki)
  • Kabeh Album OM Gemilang Campursari (2014-2017)
  • OM Scorpio Vol 1-Vol 3 (2011-2013)
  • OM Nirwana Vol 8 (2014)
  • Duet Romantis Djandhut (2015)

Kontrovèrsi[besut | besut sumber]

Ing taun 2012-2014[7], Eny Sagita pernah dilaporké déning kang ngréka lagu Oplosan, Nur Bayan[8]. Nur Bayan nganggep Eny nyanyi lagu Oplosan tanpa ijin. Sawise prosès dawa, ing awal taun 2014 padha sarujuk kanggo damai[9]. Awal 2014, Eny Sagita lan Nur Bayan ngerilis lagu Sahur Yuk Sahur[10] lan Doremi[11].

Penghargaan[besut | besut sumber]

Taun Penghargaan Kategori Lagu Asil
2014 Indonesia Dangdut Awards 2014 Lagu Dangdut Basa Daerah Terpopuler
Ngamen 5 Nominasi

Referensi[besut | besut sumber]

  1. brilio.net. "5 Pedangdut hits Tanah Air ini ternyata berasal dari Jawa Timur". brilio.net (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-07-14. 
  2. "VIDEO : Eny Sagita, Via Vallen dan Wandra Ajak Joget Dangdut Asolole di Boshe Bali". Tribun Bali. Dijupuk 2017-07-14. 
  3. "Assolole ! Eny Sagita Hibur Pengunjung Pantai Cahaya Kendal". Tribun Jateng. Dijupuk 2017-07-24. 
  4. Sasongko, Darmadi. "'Asseloley', jadi salam penggemar Dangdut Koplo | merdeka.com". merdeka.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-07-14. 
  5. Media, Rini Yustiningsih-Solopos Digital. "DANGDUT THR SRIWEDARI SOLO : OM Sagita Berasoley". SOLOPOS.com. Dijupuk 2017-07-14. 
  6. "Lirik Lagu Indonesia & Lirik Lagu Barat". KapanLagi.com (ing basa Indonesia). Dijupuk 2017-07-14. 
  7. Tempo.Co. "Pencipta Oplosan Dinilai Tak Tahu Terima Kasih". Tempo News (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-07-14. 
  8. "Banyak Artis Bawakan Lagu Oplosan, Tapi Hanya Penyanyi Ini yang Digugat - Tribunnews.com". Tribunnews.com (ing basa Indonesia). Dijupuk 2017-07-14. 
  9. "Eni Sagita - Nurbayan Akhirnya Damai". Surya. Dijupuk 2017-07-14. 
  10. "Sahur Yuk Sahur (feat. Eny Sagita) - Single by Mr NurBayan on Apple Music". iTunes. Dijupuk 2017-07-14. 
  11. "Doremi (feat. Eny Sagita) - Single by Mr NurBayan on Apple Music". iTunes. Dijupuk 2017-07-14. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  1. Penggemar Eny Sagita ing Facebook
  2. Eny Sagita ing Instagram
  3. Biodata Eny Sagita