Dewandaru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dewandaru
Starr 080610-8159 Eugenia uniflora.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperma
Unranked: Eudikotil
Unranked: Rosidae
Ordho: Myrtales
Famili: Myrtaceae
Génus: Eugenia
Spésies: E. uniflora
Jeneng binomial
Eugenia uniflora
L.

Dewandaru (Eugenia uniflora) utawa kang biyasa disebut cereme Walanda ya iku tanduran anggota saka familia Myrtaceae kang asalé saka nagara Brasil.

Dheskripsi[besut | besut sumber]

dewandaru ya iku tanduran taunan kang bentuke wit kanthi ukuran sedheng dhuwure watara 2–5 m. Godhonge tunggal, pucuke lancip, pinggirane rata, balung godhonge nyirip, duwé lapisan arupa lilin, lan ukurane dawa. Godhong kang enom wernane abang. Kembange cilik-cilik kanthi warna kuning susu. Wohe kang wis tuwa wernane abang semu ireng, bunder lan mlengkuk mlengkuk. Wijine bunder cilik, atos, lan wernane soklat. Oyote tunggang lan wernane uga soklat.