Dewandaru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Deléwandaru
Starr 080610-8159 Eugenia uniflora.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperma
Unranked: Eudikotil
Unranked: Rosidae
Ordho: Myrtales
Famili: Myrtaceae
Génus: Eugenia
Spésies: E. uniflora
Jeneng binomial
Eugenia uniflora
L.

Déwandaru (Eugenia uniflora) utawa kang biyasa diarani ceremé Walanda ya iku tuwuhan saka anggota familia Myrtaceae kang asal saka nagara Brasil.

Dhèskripsi[besut | besut sumber]

Déwandaru ya iku tuwuhan taunan kang wujudé wit kanthi ukuran sedheng, dhuwuré 2–5 m. Godhongé tunggal, pucuké lancip, pinggirané rata, balung godhongé nyirip, duwé lapisan wujud lilin, lan ukurané dawa. Godhong kang enom wernané abang. Kembange cilik-cilik kanthi warna kuning susu. Wohé kang wis tuwa wernané abang semu ireng, bunder, lan mlengkuk-mlengkuk. Wijiné bunder cilik, atos, lan wernané soklat. Oyodé tunggang lan wernané uga soklat.