Kitab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Daftar kitab suci)

Asal-usule tembung Kitab ya iku saka basa Arab, kang tegese buku. Nanging nang Indonésia, tembung kitab nduwèni arti sing ciut, ya iku mung tumuju marang buku induk kang diugemi déning para penganut agama. Ana ing kalangan agama, kitab uga diarani kitab suci.

Salah siji kapercayan ing Rukun Iman agama Islam ya iku percaya marang anané kitab-kitab kang wis dimudhunaké déning Allah SWT.

Wong Islam percaya yèn Allah wis mudhunaké kitab-kitab marang para nabi dan rasul kanggo mbimbing manungsa marang dalan kang bener. Kitab-kitab mau dipungkasi dénig Kitab Al-Qur'an.

Kitab-kitab kang wajib dipercaya ya iku:

  1. Torèt: dimudhunké marang Nabi Musa A.S.
  2. Zabur: dimudhunké marang Nabi Daud A.S.
  3. Injil: dimudhunké marang Nabi Isa A.S.
  4. Al-Qur'an: dimudhunké marang Nabi Muhammad SAW

Nabi Muhammad ya iku nabi akhir ing zaman, nabi kang dadi teladan marang umat. Beliau nduwèni contoh kang sae marang tumindakke kang becik uga ditiru marang menungsa sapunika.

Daptar Kitab Suci[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kitab&oldid=1061064"