Agama Yahudi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Agama Yahudi iku agama sing dianut déning bangsa Yahudi. Ing taun 2007, populasi Yahudi sadonya ana 13,2 yuta jiwa—41% saantarané urip ing Israel.[1]

Agama Yahudi iku agama monotéisme sing adhedhasar Alkitab Yahudi (diarani Tanakh utawa uga Prajanjéyan Lawas déning wong Kristen). Banjur Alkitab Yahudi iki dibabar déning kitab Talmud lan kitab-kitab liyané. Agama Yahudi iku mangaribawani agama-agama liya, kayata agama Kristen, Islam lan Bahá'ísme.


Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Agama_Yahudi&oldid=828415"