Agama Yahudi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Agama Yahudi iku agama sing dianut déning bangsa Yahudi. Ing taun 2007, populasi Yahudi sadonya ana 13,2 yuta jiwa—41% saantarané urip ing Israèl.[1]

Agama Yahudi iku agama monotéisme sing adhedhasar Alkitab Yahudi (diarani Tanakh utawa uga Prajanjéyan Lawas déning wong Kristen). Banjur Alkitab Yahudi iki dibabar déning kitab Talmud lan kitab-kitab liyané. Agama Yahudi iku mangaribawani agama-agama liya, kayata agama Kristen, Islam lan Bahá'ísme.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Agama_Yahudi&oldid=954461"