Araning Kembang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Araning Kembang ing tandhuran dèning basa Jawa, kaya ta[1]:

  • Kembang aren jenengé dangu
  • Kembang tebu jenengé gleges
  • Kembang kencur jenengé sedhet
  • Kembang pandhan jenengé pudhak
  • Kembang pring jenengé krosak
  • Kembang gedhang jenengé tuntut utawa jantung
  • Kembang randhu jenengé karuk
  • Kembang pohung jenengé ingklik
  • Kembang cubung jenengé torong
  • Kembang jambé jenengé mayang
  • Kembang so jenengé uceng
  • Kembang blimbing jenengé maya
  • Kembang garut jenengé gremeng
  • Kembang pacé jenengé sarwendah
  • Kembang jèngkol jenengé kecuwis
  • Kembang nipah jenengé dongong
  • Kembang kanthil jenengé gadhing
  • Kembang durèn jenengé dlongop
  • Kembang salak jenengé ketheker
  • Kembang krambil jenengé manggar
  • Kembang jati jenengé janggleng utawa apa
  • Kembang kelor jenengé limaran
  • Kembang nangka jenengé babal utawa angkup
  • Kembang kacang jenengé besengut
  • Kembang kapas jenengé kadi
  • Kembang suruh jenengé drèngès
  • Kembang kluwih jenengé onthèl
  • Kembang dhadhap jenengé kecelung
  • Kembang jagung jenengé sinuwun

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sesuluh Basa Jawi. Solo: Tiga Serangkai. 1981. p. 40.