Kluwih

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kluwih
Buah Kluwih
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Filum: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Rosales
Kulawarga: Moraceae
Marga: Artocarpus
Jinis: A. camansi
Jeneng binomial
Artocarpus camansi
(Parkinson) Fosberg

Kluwih nduwèni jeneng elmiyah Artocarpus camansi, tanduran kang memper sukun naning nduwèni isi lan kulit wuhe nduwèni rambut kang luwih dawa lan lemes. Ing Basa Inggris diarani seeded breadfruit merga kayadene sukun nanging nduwèni isi

Tanduran iki asale saka Papua Nugini lan sumebar ing pulo-pulo tropis ing pasifik.

Papan urip[besut | besut sumber]

Wit kluwih umume tinemu ing laladan tropis ing laladan kang dhuwure 0-1550 meter saka segara kanthi suhu 15–40 °C lan lemah kang garing.

Pemerian[besut | besut sumber]

Wit kluwih nduwèni dhuwur nganti 35 meter lan godhonge 40–60 cm dawane lan ambane 25–45 cm kanthi bentuk kaya driji.

Woh kluwih, nduwèni isi

Wohe wujud bunder, bobote watara 800 gr, dawane 16–20 cm lan lebare 8–15 cm, kanthi werna ijo semu kuning, lan wit kang diwasa bisa ngasilake woh cacah 600-800 saben taun. Woh kluwih nduwèni isi watara 12-150 iji kang bobote 7-10gr/iji. Isine biasa kasebarake déning mamalia .

Wit sukun
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kluwih&oldid=1017313"