Anggur putih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gelas anggur putih

Anggur putih yaiku anggur sing difermentasi tanpa kontak kulit. Werna bisa dadi jerami- kuning, kuning- ijo, utawa kuning- emas .[1] Iki diprodhuksi kanthi fermentasi alkohol saka pulp anggur sing ora ana warna, sing bisa duwe kulit kanthi warna apa wae. Anggur putih wis ana paling ora 4000 taun.

Macem-macem anggur putih kalebu saka macem-macem jinis, cara nggawe anggur, lan rasio gula sisa . Anggur putih umume saka anggur "putih", sing warnane ijo utawa kuning, kayata Chardonnay, Sauvignon blanc, lan Riesling . Sawetara anggur putih uga digawe saka anggur kanthi kulit warna, yen wort sing dipikolehi ora diwarnani. Contone Pinot noir umume digunakake kanggo ngasilake sampanye .

Persentasi anggur putih sing dikonsumsi dening negara-negara sing saben penduduk luwih saka 7 liter saben taun
Negara % umur
Rata-rata jagad 40,6% [2]
pra=|tepi Australia 60%
pra=|tepi Czech Republic 60%
pra=|tepi New Zealand 56%
pra=|tepi Luxembourg 53%
pra=|tepi Finland 50%
pra=|tepi United Kingdom 47%
pra=|tepi Ostenrik 46,9%
pra=|tepi Ireland 44%
pra=|tepi United States 40%
pra=|tepi Germany 39,8%
pra=|tepi Argentina 39%
pra=|tepi Italy 37%
pra=|tepi Sweden 36%
pra=|tepi Canada 35,1%
pra=|tepi  Switzerland 31%
pra=|tepi Netherlands 30%
pra=|tepi Russia 30%
pra=|tepi Belgium 28,4%
pra=|tepi Spain 28%
pra=|tepi Dhènemarken 27%
pra=|tepi Norway 25,1%
pra=|tepi Chile 25%
pra=|tepi Portugal 25%
pra=|tepi France 21%
  1. "Characterize Types of White Wine by Color".
  2. Perspectives on the market in 2010, consulted on 30 April 2010