Ahmad Deedat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sheikh Ahmed Deedat
Asma wiyosan Ahmed Hoosen Deedat
Miyos 1 Juli 1918
Indhi Surat, India
Séda 8 Agustus 2005
Afrika Kidul Trevennen Road, Verulam, KwaZulu-Natal, Durban, Afrika Selatan
Pakaryan dhosèn, da’i, guru agama
Situs resmi http://www.ahmed-deedat.co.za

Ahmad Deedat ya iku ulama ahli kristologi.

Lair[besut | besut sumber]

Ahmad Deedat lair ing Surat, India tanggal 1 juli 1918. Umur 9 taun dhèwèké mèlu bapaké ijrah tumuju bawana Afrika lan sakawit iku dhèwèké wis ora naté ketemu ibuke manèh, ya iku Fathima kang sedo taun 1930.

==Kulawarga Deedat nikah karo Hawa Gangat taun 1940 lan éntuk putra telu, ya iku Ebrahim, Yusuf lan Rukayya.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Nalika isih sekolah dhèwèké kaloka dadi bocah cerdhas lan kritis, nanging amarga ora ana duit kanggo nerusaké sekolahé mula dhèwèké makarya dadi tukang jaga toko ing kidul laladan Natal, Afrika Ki. Toko iki ana ing sangarepe sekolah misionaris mula dhèwèké asring weruh ritual kekristenan lan Islam dinyek déning siswa kang sekolah ing kono. Ing antarané muni manawa Kuran ya iku jiplakan lan Muhammad S.A.W sawijining penahluk wong wadon. saka iku semangat Deedat dadi kebakar kanggo luwih nyinaoni Islam lan Kristen kanthi tenanan.

Nyinaoni Injil[besut | besut sumber]

Saka Maulana Dehlawi ing sajeroning Izhar al-Haq kang kisahe ya iku debat sawijining pendheta karo dhèwèké ing Delhi, India. Logika Maulana ing babagan kristen mau kang kaping kapisan dikutip Deedat kanggo njawab olok-olokan saka murid sekolah misionaris iku. Sakawit iku dhèwèké sregep nyinaoni injil dari segala versi.

Dhèwèké metu kaping kapisan kanggo ngandhakake masalah perbandhingan agama ing Avalon theatre ing Durban, Afrika Kidul. Taun 1950-an, médhia mangsa nggawe kerusakan ing kalangan Muslim kang ora mangerteni kawruh babagan perbandingan Agama. Dhèwèké padha nyebarke propaganda saka para misionaris. Saliyané iku, gréja Anglikan lan gréja Walanda ing Afrika Kidul justru mènèhi dhasar anané pulitik apartheid lan nyerang Islam agama kang salah. Kaanan iki ndadèkaké Deedat lan GH Vanker nggawe Islamic Propagation Centre (IPC) tanggal 7 Maret 1957. Organisasi iki mlaku sajeroning babagan dakwah kanthi cara kuliyah, symposium lan debat.

Jaman 1980-an ya iku jaman Deedat ngrambah donya Internasional. Tahun 1985 dhèwèké ping pindho nekani Royal Albert Hall, London, Inggris kanggo debat babagan perbandingan agama. Tahun 1986 Deedat dadi wong kapisan ing Afrika Selatan kang éntuk pangaji-aji saka King Faisal Award kanggo wujud apresiasi dedikasine ing dakwah Keislaman kang wus dilakoni pirang-pirang taun. Ing taun iku ing wulan November dadi debat paling monumental kanggo Deedat amarga ing Universitas Lousiana, Amérika Sarékat, sakiwa-tengené 8.000 wong teka kanggo ndeleng debat antara tokoh Islam, Ahmad Deedat lan Kristen Evangelis, Jimmy Swaggart kanthi tema “ Apa Bibel Kalam Tuhan?”. Deedat 40 menit mbedhah Bibel kanthi argumentasine kang banget narik kawigaten bangsa barat. Anis Shorosh, misionaris Amérika-Palestina naté debat karo dhèwèké lan uga akèh misionaris liya ing nagari barat kang digawe mati kutu déning Deedat. Taun 1984 Deedat naté ngajak Paus John Paul II kanggo debat ing Vatican Square, nanging pangajake ditolak déning Paus. Tahun 1987 dhèwèké ketemu Jenderal Zia al Haq saka Pakistan disambut déning présidhèn Khayoom saka Maladewa. Sumber: http://id.shvoong.com/humanities/history/2165699-profil-tokoh-muslim-syekh-ahmad/#ixzz1WOv4QsQi