Masjid Al Haram

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Thawaf di Masjid Al Haram (latar wuri)

Masjidil Haram utawa Masjidil Haram (basa Arab: المسجد الحرام) kuwi sawijining masjid ing kutha Mekkah, kang dianggep minangka panggona paling suci ing donya kanggoné umat Islam. Masjid iki uga dadi tujuan utama jroning ibadah kaji. Imam Besar masjid iki yakuwi Syaikh Abdurrahman As-Sudais, imam keturunan Banten. Panjenengané misuwur jroning maca Al Qur'an kanthi artikulasi kang cetha lan swara kang merdhu.

Miturut cariyosipun, Masjidil Haram menika kala rumiyin dipunbangun déning Nabi Ibrahim kaliyan putranipun Nabi Ismail.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
Allah1.png
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad SAW
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Masjid_Al_Haram&oldid=840211"