Masakan Amerika Serikat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pai apel

Masakan Amèrika Sèrikat (Cuisine of the United States) inggih punika jénis kulinèr ingkang ngèrèmbag ing négara-négara bagian Amerika Serikat, wiwit saking daratan utama ngantos képulauan Hawaii. Masakan-masakan Amerika Serikat sampun misuhur ing pintén-pintén negara ing donya seiring èkspanasi ekonomi lan gerai-gerai rèstoran Amerika ingkang sadèl hamburger, kentang goreng, hot dog, pizza (kaliyan khas piyambak) lan barbecue. Mencerminkan pengaruh saking pinten-pinten imigran lan suku bangsa asli, masakan Amerika Serikat menika salah satunggaling bentuk kuliner ingkang sugih ing donya.

New England[sunting | sunting sumber]

Masakan New England dipunpengaruhi saking tradisi kuliner para imigran Eropa ing jaman biyen lan tasih dipertahanaken ngantos sakmenika. Resep-resepipun mencerminkan pengaruh Inggris, Perancis, Irlandia, Belanda lan Skandinavia.

Pengaruh Inggris ingkang katingal ing masakan Boston, ingkang dipunwarisaken dening kaum Puritan ingkang sugih anggene metodemasak kadasta godhok, godok-garing(braising), manggang, bakar, merebus katah kuahipun (stewing).

Sabenp negara bagian gadahi kaunikan piyambak-piyambak, namung Maine gadahi tradisi ingkang paling berwarna. ing ngriki wonten pengaruh Skotlandia, Perancis lan Jerman, ingkang ugi saged ditemukan ing resep-resep masakan New Hampshire lan Vermont. ingMassachusetts, tradisi kuliner Irlandia paling kiat, ananging ing masakan Rhode Island wonten citarasa Portugis.

katahipun tiyang New England tasih mempertahankan cara masak tradisional tuladhane ing ngasinaken daging ingkang katahen supados mboten rusak. kasile inggih punika daging babi asin, iwak cod asin, lan kornet sapi. Cara pengawetan sanes inggih punika kaliyan dibekukan ing es atau salju.

Sayur-mayur lan buah-buahan dipunginaaken kangge hiasan pai legi ingkang dipunmadhang ing musim panas. Daerah punika khas kaaliyan pai kadasta pai apel kaliyan kulit legi lan pala, pai bluberi khas Maine, serta pai pitik ing periuk (chicken pot pie) ingkang dipunhidangaken kangge acara kumpul-kumpul.[1]

Bahan-bahan ingkang dipunginaaken antawisipun kasil buruan kadasta venison (daging rusa), kelinci lan terwelu, lajeng wonten kalkun, bebek, ikan salmon, pitik, flounder, kerang, udang galah, iwak cod, simping, stroberi, jagung, kranberi, kacang-kacangan, labu air, sirup mapel, lan fiddlehead fern (sejenis paku). Jenis makanan favorit antawisipun acar, daging babi asin, kornet sapi, saus asam manis (relish) (sambal saking sayur utawi buah), molasses (sirup gula), kacang panggang, serta hidangan Hari Pengucapan Syukur.

Southeastern[sunting | sunting sumber]

Kawasan kidhul pikoleh pengaruh masakan saking imigran Perancis, Skotlandia, Irlandia, Inggris, Spanyol, Indian (penduduk asli) lan kulit hitam keturunan Afrika.

Bahan-bahan utama ingkanhg katah dipunkasilaken inggih punika daging babi, jagung lan makanan laut. Masakan panggang-panggang utawi barbecue ingkang sampun dipuntepang ing sedaya donya asalipun saking wilayah punika lan wiwit saking cara tiyang Indian manggang daging ing inggil geni ingkang dipuntepangaken dening para pemukim enggal. Barbecue ing saben-saben negara bagian ngerembg kaliyan saus, istilahipun dry rub (saus kering) utawi wet rub (saus cairan) ingkang benten-benten.

ing daerah pesisir, dipunkasilaken panganan laut sementara ing bagian tenggara pikoleh daging hasil buruan, ubi jalar, kentang lan kacang. Masakan khasipun pai kentang lan sup kacang.

ombenen ingkang sampun misuhhur inggih punika bourbon ingkang dipundadosaken campuran koktail mint julep.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Flavors of Maine, theworldwidegourmet. Access date:9 Nopember 2012
  2. ^ (en)Mint Julep, whatscookingamerica.net. Access date:9 Nopember 2012