Acar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Acar

Acar (uga dingerteni kanthi jeneng Achar अचार ing basa Hindi, utawa "pickle" ing Basa Inggris)yaiku cara ngawetake panganan kanthi nggunakake cuka lan banyu uyah. Bahan sing biasa digawe acar yaiku timun, bawang, tomat, lan liyane. Acar disajikake kanggo panganan sampingan, dipangan bebarengan karo panganan utama. Acar nduweni rasa rempah kang misuwur ing wewengkon Asis Kidul, Asia Kidul Wetan lan wewengkon liyane.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Acar&oldid=835571"