Basa Bugis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basa Bugis (Basa Ugi)
Negara/Negari: Sulawesi Selatan, Malaysia
Tlatah: Sulawesi
Cacah Panutur: 4 juta
Urutan kaping: ?
Rumpun basa: Austronesia

 Melayu-Polinesia
  Melayu-Polinesia Barat
  Bahasa Bugis

Status Resmi
Basa resmi ing: (Sulawesi Selatan)
Akadhémi Basa: -
Kodhe Basa
ISO 639-1 bg
ISO 639-2 bug
SIL BPR


Basa Bugis kuwi basa sing digunakaké déning ètnik Bugis ing Sulawesi Selatan, sing sumebar ing kabupaten sebagéan Kabupaten Maros, sebagéan Kabupaten Pangkep, Kabupaten Barru, Kota Pare-pare, Kabupaten Pinrang, sebagéan kabupaten Enrekang, sebagéan kabupaten Majene, Kabupaten Luwu, Kabupaten Sidenrengrappang, Kabupaten Soppeng,Kabupaten Wajo, Kabupaten Bone, Kabupaten Sinjai, Kabupaten Bulukumba, dan Kabupaten Bantaeng. Masarakat Bugis nduwèni panulisan tradhisional nganggo aksara Lontara.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Bugis&oldid=814643"