Tendangan dari Langit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tendangan dari Langit
Tendangan dari Langit.jpg
poster filem
DisutradaraniHanung Bramantyo
DiprodhuseriLeo Sutanto
Ditulis déningFajar Nugros
DibintangiIrfan Bachdim
Kim Jeffrey Kurniawan
Maudy Ayunda
Giorgino Abraham
Jordi Onsu
Joshua Suherman
Agus Kuncoro
Sujiwo Tejo
Natasha Chairani
Yosie Kristanto
Mathias Ibo
DimusikiKotak
SinématografiDjenar Maesa Ayu
Dibesut déningDjenar Maesa Ayu
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningSinemArt Pictures
Tanggal metu
Jumat, 26 Agustus 2011
Suwéné
117 menit
Nagara Indonésia
BasaBasa Indonésia

Tendangan dari Langit inggih punika filem Indonésia ingkang dipundamel ing taun 2010 ingkang dipunsutradarani Hanung Bramantyo lan dipunwedalaken déning SinemArt Pictures Hanung Bramantyo.[1] Paraga ing filem punika inggih punika Irfan Bachdim, Kim Jeffrey Kurniawan, Maudy Ayunda, Giorgino Abraham, Jordi Onsu, Joshua Suherman, Agus Kuncoro, Sujiwo Tejo, Natasha Chairani, Yosie Kristanto, lan Mathias Ibo. Film Tendangan dari Langit wiwit dipunrilis Jumat, 26 Agustus 2011 nalikanipun taksih prèinan dinten riyaya. Film punika dipunangkat saking filem ingkang irah-irahanipun Garuda di Dadaku mawi lagu tema Tendangan dari Langit ingkang dipuntembangaken déning Kotak.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Wahyu (16 taun) gadhah keprigelan ingkang saé sanget inggih punika maèn bal-balan.[2] Piyambakipun manggèn ing Désa Langitan ing lèreng Gunung Brama kaliyan ramanipun ingkang pedamelanipun sadéyan unjukan anget ing laladan wisata Gunung Brama.[2] Satunggaling dinten, Wahyu nembé dolanan bal-balan, boten kanyana dipunpirsani déning Coach Timo. Coach Timo inggih punika pelatih Persema Malang ingkang tindak dhumateng Gunung Brama kaliyan kanca-kancanipun badhé hiking.[2] Salajengipun Coach Timo nawani Wahyu supados tindak menyang Malang lan ndhèrèk tes sareng tim Persema Malang.[2]

Nanging, kathah sanget alangan kanggé nggayuh kalodhangan emas punika.[2] Kamangka sajatosipun Wahyu saged maèn kaliyan Irfan Bachdim lan Kim Kurniawan.[2] Halangan punika kados ta, prekawis Indah minangka pacanganipun. Wahyu kedah milih badhé mujudaken kekajenganipun utawi ngeboti tresnanipun dhumateng Indah.[2] Alangan sanèsipun inggih punika saking ramanipun piyambak inggih punika Pak Darto.[2] Pak Darto ingkang wiwitanipun panci boten remen manawi Wahyu maèn bal-balan. Lajeng, Pak Hasan ingkang pranyata gadhah kawigatosan piyambak dhumateng Wahyu.[2] Wahyu ugi kénging lelara ing satengahing nggayuh kekajenganipun dados juru main bal-balan.[2]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Album[besut | besut sumber]

Original Soundtrack Tendangan dari Langit inggih punika album ingkang dipunwedalaken déning Warner Music Group lan ingkang ing stasiun tivi RCTI kanggé ngiringi filem ingkang sami. Isinipun album punika inggih punika 5 lagu ingkang dipuntembangaken déning Kotak minangka lagu unggulan. Kajawi punika, Cinta Jangan Pergi (anggitanipun Kotak) lan album Energi saking Kotak ingkang isinipun wonten 4 lagu minangka soundtrack filem punika.[4] Irah-irahan 4 lagu punika inggih punika Tendangan Dari Langit, Menembus Cahaya, Lupa Ingatan, lan Apa Bisa.[4][5]

Pratélan lagu[besut | besut sumber]

  1. Tendangan dari Langit-Kotak
  2. Cinta Jangan Pergi-Kotak
  3. Cuci Mata-Kotak
  4. Energi-Kotak
  5. Kerabat Kotak-Kotak
  6. Ku Ingin Sendiri-Kotak
  7. Selalu Cinta-Kotak
  8. T.O.P-Kotak
  9. Terbang-Kotak
  10. Lupa Ingatan-Kotak
  11. Apa Bisa-Kotak
  12. Menembus Cahaya-Kotak
  13. Tendangan dari Langit (Score)
  14. Cinta Jangan Pergi (Score)
  15. Cuci Mata (Score)
  16. Energi (Score)
  17. Kerabat Kotak (Score)
  18. Ku Ingin Sendiri (Score)
  19. Selalu Cinta (Score)
  20. T.O.P (Score)
  21. Terbang (Score)
  22. Lupa Ingatan (Score)
  23. Apa Bisa (Score)
  24. Menembus Cahaya (Score)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Tendangan dari Langit(dipunundhuh 8 Fèbruari 2013)
  2. a b c d e f g h i j Sinopsis Tendangan dri Langit(dipunundhuh 8 Fèbruari 2013)
  3. a b c d e f g h i j k l Daftar Lengkap Pemain Film Tendangan dari Langit(dipunundhuh 8 Fèbruari 2013)
  4. a b Kotak rilis ost Tendangan dari Langit(dipunundhuh 8 Fèbruari 2013)
  5. Kotak buat 4 Lagu untung Tendangan dari Langit(dipunundhuh 8 Fèbruari 2013)