Tèh susu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Susu ditambah karo teh Assam sing ireng
Gelas teh susu ing Nepal

Teh susu minangka salah sawijining jinis omben - omben sing ditemokake ing pirang-pirang budaya, ngemot sawetara kombinasi teh lan susu . Minuman beda-beda adhedhasar jumlah bahan utama kasebut, cara nyiyapake, lan kalebu bahan liyane (beda-beda saka gula utawa madu nganti uyah utawa kapulaga ). [1] Bubuk teh susu instan minangka produk sing diproduksi kanthi massal. [2] Umum banget ing budaya Pakistan lan disenengi lan dikonsumsi saben dinane.

Jinis[besut | besut sumber]

  • Teh gelembung, uga dikenal minangka teh susu mutiara utawa teh susu boba, omben-omben adhedhasar Taiwanese sing ditemokake ing Taichung ing taun 1980an
  • Teh Cambric, wedang susu panas sing legi, asring digawe tèh sithik [3]
  • Teh susu gaya Hong Kong, teh ireng sing diombe karo susu sing nguap wiwit jaman pemerintahan Inggris ing Hong Kong
  • Doodh pati chai, secara harfiah 'godhong susu lan teh', minuman wedang sing diombe ing India, Pakistan, Nepal, lan Bangladesh
  • Teh tarik, sejenis teh susu sing populer ing Malaysia lan Singapura
  • Suutei tsai, tèh susu Mongolian asin
  • Shahi haleeb, tèh susu Yaman sing disedhiyakake sawise ngunyah qat
  • Masala chai, uga dikenal minangka tèh masala, minangka tèh susu rempah-rempah sing diombe ing anak bawana India
  • Irani chai, jinis tèh susu digawe karo susu murni dicampur karo mawa, disiapake ing kafe gaya Iran ing Hyderabad, India
  • Teh Thai, ombenan adhedhasar teh legi sing populer ing Asia Tenggara
  • Teh susu kerajaan, Perusahaan teh Lipton nggawe produk ing taun 1965 minangka bagean saka seri resep "kerajaan" ing Jepang [4]
  • Teh susu Dalgona, tèh susu sing digawe legi karo dalgona tradisional Korea, kopi kaya madu, [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Franchise battle stirring up Vietnamese milk tea market". VietNamNet. September 15, 2017. Dibukak ing September 22, 2017.
  2. Zeng, Z.; Wang, J. (2010). Advances in Neural Network Research and Applications. Lecture Notes in Electrical Engineering. Springer Berlin Heidelberg. kc. 894. ISBN 978-3-642-12990-2. Dibukak ing September 22, 2017.
  3. "Definition of CAMBRIC TEA". www.merriam-webster.com.
  4. "royal milk tea" [Milk]. royal milk tea (ing basa Inggris). Dibukak ing March 22, 2018.
  5. "The real Dalgona coffee, in Korea | Eat Your World". eatyourworld.com. Dibukak ing 2020-04-30.