Tèh susu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Susu ditambah karo teh Assam sing ireng
Gelas teh susu ing Nepal

Teh susu minangka salah sawijining jinis omben - omben sing ditemokake ing pirang-pirang budaya, ngemot sawetara kombinasi teh lan susu . Minuman beda-beda adhedhasar jumlah bahan utama kasebut, cara nyiyapake, lan kalebu bahan liyane (beda-beda saka gula utawa madu nganti uyah utawa kapulaga ). [1] Bubuk teh susu instan minangka produk sing diproduksi kanthi massal. [2] Umum banget ing budaya Pakistan lan disenengi lan dikonsumsi saben dinane.

Jinis[besut | besut sumber]

  • Teh gelembung, uga dikenal minangka teh susu mutiara utawa teh susu boba, omben-omben adhedhasar Taiwanese sing ditemokake ing Taichung ing taun 1980an
  • Teh Cambric, wedang susu panas sing legi, asring digawe tèh sithik [3]
  • Teh susu gaya Hong Kong, teh ireng sing diombe karo susu sing nguap wiwit jaman pemerintahan Inggris ing Hong Kong
  • Doodh pati chai, secara harfiah 'godhong susu lan teh', minuman wedang sing diombe ing India, Pakistan, Nepal, lan Bangladesh
  • Teh tarik, sejenis teh susu sing populer ing Malaysia lan Singapura
  • Suutei tsai, tèh susu Mongolian asin
  • Shahi haleeb, tèh susu Yaman sing disedhiyakake sawise ngunyah qat
  • Masala chai, uga dikenal minangka tèh masala, minangka tèh susu rempah-rempah sing diombe ing anak bawana India
  • Irani chai, jinis tèh susu digawe karo susu murni dicampur karo mawa, disiapake ing kafe gaya Iran ing Hyderabad, India
  • Teh Thai, ombenan adhedhasar teh legi sing populer ing Asia Tenggara
  • Teh susu kerajaan, Perusahaan teh Lipton nggawe produk ing taun 1965 minangka bagean saka seri resep "kerajaan" ing Jepang [4]
  • Teh susu Dalgona, tèh susu sing digawe legi karo dalgona tradisional Korea, kopi kaya madu, [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Franchise battle stirring up Vietnamese milk tea market". VietNamNet. September 15, 2017. Dibukak ing September 22, 2017.
  2. Zeng, Z.; Wang, J. (2010). Advances in Neural Network Research and Applications. Lecture Notes in Electrical Engineering. Springer Berlin Heidelberg. p. 894. ISBN 978-3-642-12990-2. Dibukak ing September 22, 2017.
  3. "Definition of CAMBRIC TEA". www.merriam-webster.com.
  4. "royal milk tea" [Milk]. royal milk tea (ing basa Inggris). Dibukak ing March 22, 2018.
  5. "The real Dalgona coffee, in Korea | Eat Your World". eatyourworld.com. Dibukak ing 2020-04-30.