Tèh Thai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Teh es Thailand sing disajekake ing restoran ing Thailand

Teh Thai biasane dikenal minangka minuman Thailand sing digawe saka teh Ceylon, susu lan gula, lan disajikake panas utawa adhem. Iki misuwur ing Asia Tenggara lan dilayani ing pirang-pirang restoran [1] sing nyedhiyakake panganan Thailand . Yen disajik adhem, mula dikenal minangka teh es Thai: ชาเย็น ( Thai: ชาเย็น , RTGScha yen ,[t͡ɕʰāː jēn]  ( listen)pra=|Babagan swara iki , surem "teh adhem").Minuman iki digawe saka tèh Ceylon sing diseduh, utawa landrace sing ditanam sacara lokal (tradisional utawa semi-liar) saka Assam sing dikenal kanthi jeneng Bai Miang (ใบเมี่ยง). [butuh sitiran] Bahan-bahan liyane bisa uga kalebu: banyu kembang oranye, lincak lintang, wiji asam, lan uga rempah-rempah liyane.

  1. "History of Tea in Thailand".