Tèh mutiyara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tèh mutiyara
Bubble Tea.png
Tèh mutiyara
Jeneng liyanéTeh boba, bubble tea
AjanganOmben-omben
Hawa ajanganAnyep
Woworan pokokBanyu, Gula, Tèh
VariasiRasa lan werna
Buku masakan: Tèh mutiyara  Médhia: Tèh mutiyara


Tèh mutiyara sing kawentar kanthi jeneng bubble tea ya iku salah sawijining ombèn-ombènan sing adhedhasar tèh lan ana mutiyara ing jeroné. Mutiyara iki kagawé saka glepung pathi saèngga kenyil-kenyil nalika dicokot. Sanajan mangkono, ana campuran susu lan gula arèn saèngga wernané semu buthek. Tèh iki rasané legi. Tèh iki kawentar amarga akèh warung-warung sing adol ombènan jinis iki.

Cara nggawé[besut | besut sumber]

Piranti sing dicepakaké[besut | besut sumber]

Mutiyara[besut | besut sumber]
  • Glepung kanji 100 gram
  • Banyu 75 ml
  • Gula pasir 1 sendhok pangan
  • Soklat bubuk 1 sendhok pangan
  • Pawarna pangan

Tèh[besut | besut sumber]

  • Teh ireng 1 cangkir
  • Gula arèn cuwèr 2 sendhok pangan
  • Susu putih 1/2 cangkir

Cara ngolah[besut | besut sumber]

  1. Campuraké adhonan mutiyara ing mangkok lan ulèni nganti kalis
  2. Bentuk dadi bunder-bunder lan digodhog 5 menit.
  3. Menawa wis mateng banjur dientas lan disaring.
  4. Campuraké tèh lan udhak nganti nyawiji.
  5. Deleh mutiyara ing gelas banjur suntak tèh.
  6. Tèh wis bisa diombè, luwih seger ditambahaké ès.
    Tèh mutiyara ing gelas

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Videyo masak tèh mutiyara

Resèp masak tèh mutiyara