Stoemp

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stoemp
Cod and stoemp.jpg
Cod with stoemp (right)
AjanganSide dish
Panggonan asalBelgium,
Netherlands
Woworan pokokPotatoes, Vegetables
VariasiWortelstoemp
Buku masakan: Stoemp  Médhia: Stoemp

Stoemp minangka sajian Bèlgi kentang murni utawa tumbuk lan sayuran oyot liyane, lan uga kalebu krim, daging babi, bawang utawa bawang, ramuan, lan rempah-rempah .[1] Jeneng sajian kadang kalebu jenis sayuran nang iku, contone Wortelstoemp kalebu wortel (wortel). Kombinasi khusus iki bisa uga ngemot kuning telur.

Bahan lan budaya[besut | besut sumber]

Iki minangka sajian kentang tumbuk kanthi siji utawa luwih sayuran, kayata bawang, wortel, bawang, bayem, kacang ijo lan kubis, dibumbui karo thyme, pala utawa bayleaf .

Stoemp wis tradisional Bintang kajawi goreng Boudin ugi, goreng braadworst, garang daging babi, goreng mince utawa endhog goreng . Ing sawetara kulawarga, disedhiyakake karo entrecôte utawa tenderloin jaran .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Time out Brussels guide: Antwerp, Ghent & Bruges. Penguin. 1998. p. 90. ISBN 9780140273168.