Bratwurst

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bratwurst
German Bratwürste.jpg
A variety of Bratwürste on a stand at the Hauptmarkt in Nuremberg
JinisSausage
AjanganMain
Panggonan asalGermany
Tlatah utawa prajaEurope
Woworan pokokMeat (veal, pork or beef)
Buku masakan: Bratwurst  Médhia: Bratwurst

Bratwurst ( cara Jerman: [ˈbʁaːtvʊɐ̯st]pra=|Babagan swara iki ) yaiku salah sawijining jinis sosis Jerman sing digawe saka daging sapi, daging sapi, utawa daging babi sing paling umum. Jeneng kasebut asale saka Old High German Brätwurst, saka brät-, daging sing disigar kanthi alus, lan Wurst, sosis, masiya ing basa Jerman modern asring digandhengake mawa tembung kriya braten, kanggo teges nggoreng utawa dipanggang. [1] Daging sapi lan daging sapi biasane dilebokake ana ing antarane campuran sing asring kalebu daging babi.

Rujukan[besut | besut sumber]