Siti Hardijanti Rukmana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Siti Hardijanti Rukmana
Siti-Herdiyanti-Rukmana-atau-Mbak-Tutut.jpg
Menteri Sosial Républik Indonésia 22
Lungguh
14 Maret 1998 – 21 Mèi 1998
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Siti Hartinah
Kagantèni Hasri Ainun Habibie
Pelaksana tugas Ibu Nagara Indonésia
Lungguh
28 April 1996 – 21 Mèi 1998
Rerincèn priangga
Lair Cithakan:Tanggal lair dan umur
 Indonésia
Sisihan Indra Rukmana
Anak Dandy Nugroho Hendro Maryanto
Danty Indriastuti Purnamasari
Danny Bimo Hendro Utomo
Wong tuwa Soeharto dan Siti Hartinah

Siti Hardijanti Rukmana, utawa kang asring diundang Mbak Tutut (lair 23 Januari 1949; umur 68 taun) iku putri pisananan saka Présidhèn kaloro Républik Indonésia (RI), Soeharto. Mbak Tutut lair tanggal 23 Januari, kang bareng karo tanggap warsane Présidhèn RI kpapat, Megawati Soekarnoputri, kang uga putrine Présidhèn RI pertama, Soekarno.

Mbak Tutu iku lulusan saka SMA I Budi Utomo, Jakarta. Banjur nerusaké kuliah ing Universitas Trisakti, Jakarta.

Kulawarga[besut | besut sumber]

Mbak Tutut dhaup karo Indra Rukmana lan duwé anak telu, ya iku Dandy Nugroho Hendro Maryanto (Dandy), Danty Indriastuti Purnamasari (Danty), lan Danny Bimo Hendro Utomo (Danny).

Karier[besut | besut sumber]

Nalika taun 1980-an, Mak Tutut dadi wong kang nggagas pisanan anané Kirab Remaja kang ngrembakakake rasa tresna ing para remaja. MBak Tutut uga tau dadi Mentri Sosial nalika Kabinet Pembangunan VII, ya iku kabinet nalika pamaréntahan Soeharto kang pungkasan. Mbak Tutut uga dadi calon présidhèn lan juru kampanye Parté Karya Peduli Bangsa kang melu ing Pemilu 2004. Parte iki disengkuyung déning mantan pejabat-pejabat Orde Baru kang raket karo Soeharto, kaya Jenderal (Purn.) R. Hartono. Organisasi :

  • Parte Karya Peduli Bangsa (PKPB)
  • Ketuwa HIPSI (Himpunan Pekerja Sosial Indonésia)
  • Ketuwa Umum PRSSNI (Persatuan Radio Siaran Swasta Nasionallndonesia)
  • Ketuwa Umum PDDI (Perhimpunan Donor Darah Indonésia)
  • Presidhènt FIODS (International Federation Blood Donor Organization)
  • Ketuwa Yayasan Tiara Indah (Bhakti Nusantara Indah)
  • Ketuwa Yayasan Tiara Indonésia (Kreativitas Pemuda dan Remaja Indonésia)
  • Bendhahara Yayasan Dana Gotong Royong Kemanusiaan
  • Ketuwa Yayasan KARANA
  • Menteri Sosial Kabinet Pembangunan VII (14 Maret 1998 - 21 Mèi 1998)

Kasus[besut | besut sumber]

Tanggal 3 Fèbruari 2010 Mbak Tutut nggugat MNC ngenani kepemilikan.[1]

Namun 23 Agustus 2010 Mbak Tutut kalah ing pengadilan atas TUN dijabut.[2]

Tanggal 20 Oktober 2010 Mbak Tutut ngancam pidana golongan MNC amarga jeneng perusahaan malih.[3]

Tanggal 14 April 2011 Mbak Tutut menangke gugatan ing PN Jakarta Pusat marang golongan MNC amarga jeneng perusahaan sing ganti.[4]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
Endang Kusuma Inten Soeweno
{{{jabatan}}}
14 Maret 199821 Mèi 1998
Diganti déning:
Yustika Sjarifuddin Baharsjah