Menyang kontèn

Ari Sigit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ari Sigit
Ari Sigit
Latar wuri
Jeneng lair Ari Haryo Wibowo Hardjojudanto
Jeneng liya Ari Sigit
Lair (1970-11-03) Novèmber 3, 1970 (umur 53)
Indhonésia Indonésia
Pakaryan pengusaha, penyanyi
Pasangan Annisa Trihapsari (cerai)
Raden Roro Gusti Maya Firanti Noer (cerai)
Rika Callebaut
Anak Pernikahan dengan Annisa Trihapsari:
Danya Sekar Taji
Pernikahan dengan Raden Roro Gusti Maya Firanti Noer:
Putri Aryanti Haryo Wibowo
Wong tuwa Sigit Hardjojudanto dan Ilsye Aneke Ratnawati

Ari Sigit utawa kang duwé jeneng asli Ari Haryo Wibowo Hardjojudanto (lair 3 Novèmber 1970; umur 53 taun) iku putune mantan Présidhèn Indonésia Soeharto. Dhèwèké anak tuwa dhéwé saka telung sadulur pasangan Sigit Hardjojudanto lan Ilsye Aneke Ratnawati.[1] Putune Soeharto iki lulusan sekolah bisnis lan manajemen American University of London.[1]

Dhèwèké sekolah nganti wolung taun suwené ing manca nagari, London awit ning tengahan kelas 3 SMP.[1] Ora namung kondhang dadi pangusaha, Ari uga kondhang amarga gayutané karo para artis kondhang ing Indonésia.[1] Ari urip bareng karo artis Frederica Francisca Callebaut utawa kang luwih misuwur kanthi jeneng Rika Callebaut. Wong loro iku nikah tanggal 13 September 2003, sawisé pacaran nganti patang taun suwené.[1] Sadurungé nikah karo Rika, kakangé Eno Sigit iki nikah karo Raden Roro Gusti Maya Firanti Noer kang wis mènèhi dhèwèké anak telu.[1] Nanging sakloron pisah ning taun 2001.[1]

Ari uga tau duwé gayutan karo Annisa Tribanowati, utawa Annisa Trihapsari.[1] Hubungan iki ngasilaké anak wadon kang dijenengi Danya Sekar Taji kang lair ning RS Mount Elizabeth Singapura nalika tanggal 31 Mèi 1993.[1] Sekar saiki diasuh déning Mbak Tutut.[1] Ari uga tau dikabaraké dadi bapak biologis anak Krisdayanti, Titania Aurelia Nurhermansyah.[1] Berita mau digegeraké déning mantan garwa Ari Sigit, Maya, ing pawarta.[1]

Taun 2011, Putri Aryanti Haryowibowo, kena kasus narkoba.[2] Pecandu, miturut dhèwèké, memang kuduné direhabilitasi.[2]

Cathetan suku

[besut | besut sumber]
  1. a b c d e f g h i j k l bigrafi Ari Sigit dipununduh tanggal 7 September 2011
  2. a b berita Ari Sigit dipununduh tanggal 7 September 2011