Mayangsari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mayangsari
Mayangsari
Latar wuri
Jeneng lair Agustina Mayangsari
Lair (1971-08-23) Agustus 23, 1971 (umur 47)
Indonésia Kota Purwokerto, Jawa Tengah, Indonésia
Pakaryan penyanyi
Taun aktif 1997 - sekarang
Pasangan Bambang Trihatmodjo
Anak Khirani Siti Hartina Trihatmodjo

Mayangsari kang nduwéni nama jangkep Agustina Mayangsari (lair ing Purwokerto, Jawa Tengah, 23 Agustus 1971; umur 47 taun) ya iku artis, penyanyi Indonésia kang misuwur kanthi tembang Harus Malam Ini, lan Tiada Lagi.

Saliyané nyanyi, Mayang uga nduwéni kaprigelan nyindhen. Mayang iku kagolong wong kang nduwéni keturunan seniman saka wong tuwané. Bapake Ki Dhalang Sugito Purbocarita, iku dhalang, déné ibune Larasatun, utawa kang misuwur kanthi jeneng Nyi Woro Cengkir Gading iku sindhen.[1] Mayang kang misuwur ing taun 1990-an, nggawé pawarta kang ngagetake taun 2000-an Mayang digosipake cedhak karo putrane mantan Présidhèn RI Soeharto, Bambang Trihatmojo kang wis nduwé bojo Halimah Agustina Kamil. Banjur konangan yèn Mayang lan Bambang wis kawin siri lan nduwéni anak wédok, Khirani Siti Hartina Trihatmodjo.

Karier[besut | besut sumber]

Mayang misuwur wiwit ngetoke album kanthi irah-irahan Gairah ing taun 1990. Nanging album mau kurang payu ing pasaran. Banjur ing taun ngarepe Mayang ngetoke album kanthi irah-irahan Selamat Malam Cinta, lan laris ing pasaran. Banjur album Pinta (1992), Agenda (1993), Biarkan Saja (1994), Rasa Cintaku (1995), Beri Kesempatan (1996), Harus Malam Ini (1997), Tiada Lagi (1998), dan Kusalah Menilai (1999).

Nalika ana berita ngenani cedhaké karo Bambang, Mayang ngetoke album ka-13, Repackage (2005). Album mau isiné 12 tembang kang kang isiné 10 tembange jaman biyèn lan 2 tembang anyar. Lagu anyare digawé déning Bebi Romeo, "Kembali Mencintaimu" lan "Mengertilah" kang digawé Irwan Simanjuntak.[2][3][4]

Kauripane[besut | besut sumber]

Carita karo Déwa Budjana[besut | besut sumber]

Mayang mèlu dadi tim pendhukung Golkar ing taun 1997. Ing taun iku pawarta ngenani cedhaké karo Bambang sumebar. Nanging ora suwé saka akèhé pawarta ngenani babagan iku, Mayang carita babagan carita uripé karo musisi band GIGI, Déwa Budjana. Ing Ijinkan (2000), Déwa Budjana ngaransemen kabèh tembang ing album mau.

Diskografi[besut | besut sumber]

  • Gairah (1990)
  • Selamat Malam Cinta (1991)
  • Pinta (1992)
  • Agenda (1993)
  • Biarkan Saja (1994)
  • Rasa Cintaku (1995)
  • Beri Kesempatan (1996)
  • Harus Malam Ini (1997)
  • Tiada Lagi (1998)
  • Kusalah Menilai (1999)
  • Ijinkan (2000)
  • Repackage (2005)

Iklan[besut | besut sumber]

  • Kunyit Asam
  • Adam Sari
  • Heineken
  • Hit

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]