Bebi Romeo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Bebi Romeo
Bebi Romeo
Bebi dan istrinya, Meisya
Latar wuri
Jeneng lair Virdy Megananda
Jeneng liya Bebi Romeo, Beby Romeo
Lair 6 Sèptember 1974 (umur 41)
Flag of Indonesia.svg Indonésia
Pakaryan musisi, penyanyi, pencipta lagu
Instrumen gitar, piano
Hubungan
Pasangan Meisya Siregar
Anak Lyrics Syabila Mu Saqeena

Virdy Megananda kang kondhang kanthi jeneng Bebi (dipunlairaken ing Jakarta, 6 September 1974; umur 41 taun) ya iku musisi lan penyanyi saka Indonésia. Bebi iku vokalis grup musik Romeo, amarga iku dheweké kondhang kanthi jeneng.[1]. Sakdurungé mbentuk band Romeo karo Bimo lan Yudha, Bebi ya iku personel saka grup band Bima.[1] Ing tanggal 14 Desember 2004 Bebi krama karo presenter/aktris Meisya Siregar.[1] Saka kramané karo Meisya, Bebi nduwèni putra siji ya iku Lyrics Syabila Mu Saqeena kang lair ing tanggal 25 Agustus 2005.,[1]

KARIR[sunting | besut sumber]

Jeneng Bebei Romeo iki kondhang nalika dheweke nyanyi lagu kanthi judul lagu Bunga Terakhir.[1] Bareng grup band Romeo mau, Bebi wis kasil ngrilis 4 album nganti taun 2006, ya iku ROMEO (1998), BUNGA TERAKHIR (1999), WANITA (2002), lan LELAKI UNTUKMU (2006).[1] Ing taun 2005, Bebi ngrilis album solo kang bertajuk LAGU TENTANG CINTA.[1]

Priya kelahiran Jakarta, 6 September 1974 iki uga ngriptaké lagu kanggo para penyanyi liyané, ya iku Mencintaimu (dinyanyiké déning Krisdayanti), Perbedaan (dinyanyiké déning Ari Lasso), lan Andai Aku Bisa (dicipta bareng Dhani 'Dewa 19', dinyanyiké déning almarhum Chrisye).[1]

Ing pungkasan Juni 2009, Bebi dadi pencipta lagu Bukan Cinta Biasa kang dinyanyiké déning Afgan ngrasa dirugèkaké.[1] Pasalé lagu iki dibajak déning salah sijining operator telepon ing Malaysia.[1] Nganti wektu iki masalah iki lagi dirampungaké liwat jalur hukum.[1]

Kesuksesan Bebi ing ngorbiatké artis-artis anyar, ora perlu diragukaké manèh.[1] Banjur saikiné dheweké mantep kanggo luwih serius ndadeké musik dadi bisnis.[1] Ing Awal 2010, dheweké ngresmèké label rekamané kanthi jeneng Keci Music.[1]

Ing Jum'at, 15 Juli 2011, Musisi top Bebi Romeo ora tau mandhek ngriptaké lagu kanggo para musisi ing tanah air Indonésia. [2]. Ing kalodhangan iki kang entuk kebagian kasebut ya iku penyanyi wanita Silva Kavadia.[2] ananging miturut Bebi, lagu-lagu kang arep kanggo Silva bedha karo liyane.[2]

DISKOGRAFI[1][sunting | besut sumber]

  • SEBUAH AWAL bebarengan karo Bima
  • ROMEO (1998) bebarengan karo Romeo
  • BUNGA TERAKHIR (1999) bebarengan karo Romeo
  • WANITA (2002) bebarengan karo Romeo
  • LAGU TENTANG CINTA (2005)
  • LELAKI UNTUKMU (2006) bebarengan karo Romeo

Diskografi[sunting | besut sumber]

  • Sebuah Awal bebarengan karo Bima
  • Romeo (1998) bebarengan karo Romeo
  • Bunga Terakhir (1999) bebarengan karo Romeo
  • Wanita (2002) bebarengan karo Romeo
  • Lagu Tentang Cinta (2005)
  • Lelaki Untukmu (2006) bebarengan karo Romeo

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)Selebriti Kapanlagi.com dipununduh tanggal 17 september 2011
  2. ^ a b c (id)Kesan Bebi Romeo Terhadap Silva Kavadia dipununduh tanggal 17 september 2011


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bebi_Romeo&oldid=1018368"