Seohyun

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Seohyeon)
서주현 (Seo Joo-hyun)
Seohyun at Incheon Airport on June 2015 03.jpg
Pratélan latar wuri
Paraban Seohyun (서현)
Maknae, Seororo
Saka Seoul, Koréa Kidul
Génre K-pop, Dance-pop
Mangsa akarya 2004 (2004)–present
Labèl SM Entertainment
Sing magepokan Girls' Generation (2007-sapunika)
SM Town
Route 0 (2002-2003)
Sana jaringan

Official website


Seohyun signature.png
Signature of Seohyun

Asma Korea
Hangul
Hanja [1]
Alihaksara sing Disampurnakaké Seo Ju-hyeon
McCune–Reischauer Sŏ Chu-hyŏn
Jeneng panggung
Hangul 서현
Alihaksara sing Disampurnakaké Seo-hyeon
McCune–Reischauer Sŏ-hyŏn

Seohyun inggih punika salah satunggalipun anggota saking girl band Girls Generation saking Korea Kidul. Seohyoen inggih punika putra tunggal ing keluarga. Ing SNSD utawi Girls Generation, Seohyun inggih punika anggota kang paling meneng lan alim, jarang ngungkapaken amarah. Seohyeon (Seohyun) paling remen kalih stiker kodok, piyambakipun remen nempelaken stiker kodok ing kathah ruangan lan ing barang- barang anggota sapanunggalipun ing Girls Generation. Sapanunggaipun punika, Seohyeon (Seohyun) inggih punika satunggalipun anggota saking Girls Generation kang boten saged akting, uga punika rencang- rencangipun ngertos wekdal kang Seohyun nembe boten jujur.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Karir Seohyeon (Seohyun) nate rilis solo kalian Jessica lan Tiffany, kapisan gadhahi judhul "Oppa Nappa" basa Korea: 오빠 나빠 lan kaping kalih judhul "Mabinogi(It's Fantastic!)" ingkang dipunagem dados tembang video game. Ing tanggal 17 Februari 2009, Seohyeon (Seohyun) nyanyi duettrot kalian Joo Hyun-mi (feat.Davichi) judhulipun "JjaRaJaJja" basa Korea: 짜라자짜.

Kalian Taeyeon, Jessica, Sunny, Sooyoung lan anggota Super Junior Leeteuk, Kyuhyun, Sungmin, Donghae, Ryeowook,Shindong, Eunhyuk, Yesung, Seohyeon (Seohyun) nyanyi tembang Seoul Song. Kagem promosi Carribean Bay, Seohyeon (Seohyun) nate nyanyi tembang Cabi Song kalian Yoona, Yuri lan anggota boyband Korea 2PM. Ing drama MBC Kim Soo Ro piyambakipunnate nyanyi solo soundtrack "It's Okay Even If It Hurts" basa Korea: 아파도 괜찮아요. Singel punika dipunrilis tanggal 25 Juni 2010. Ing SMTown Live '10 World Tour piyambakipun duet spesial kalian member Super Junior inggih punika Kyuhyun kalian tembang "Call My Heart Out".[3]

  • 2005 ‘Smart Student Uniforms’ ad models (with DBSK/TVXQ)
  • 2009 Featured with Joo Hyunmi ‘Jjalajjaja (짜라자짜)‘
  • 2009 CF ‘Post Cereal‘ (with Sunny, Sooyoung)
  • 2010 CF ‘Clean and Clear’ (with f(x) Krystal)
  • 2010 Variety show MBC ‘We Got Married‘ (with CN Blue Jung Yong-hwa)
  • 2010 OST for MBC drama Kim SooRo ‘It’s Okay Even If It Hurts’
  • 2010 Voice Actor for ‘Despicable Me‘ Korean title: ‘Superbad’ (as Edith)
  • 2010 MV TRAX – ‘Oh! My Goddess‘[4]
  • 2012~ Girls' Generation-TTS

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (Koréa) 서주현 한자이름.jpg 「徐 朱 玄」- 서현 갤러리 May 29, 2010. Retrieved September 27, 2012.
  2. ^ (id)detectiveindonesia.forumotion.com(dipuntingali tanggal 18 Agustus 2011)
  3. ^ (id)www.jullysell.com(dipuntingali tanggal 21 Januari 2012)
  4. ^ (en)snsdkorean.com(dipuntinali tanggal 21 Januari 2012)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Seohyun&oldid=985323"