Yesung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Yesung
Yesung from "My Korean Teacher" at Opening Ceremony of the Tokyo International Film Festival 2016 (32801121644).jpg
Pratélan latar wuri
Paraban Yesung
Saka Seoul, Koréa Kidul
Génre K-pop, Dance-pop
Mangsa akarya 2005-saiki
Labèl SM Entertainment
Sing magepokan Super Junior
SM Town

Kim Jong-woon (lair ing Seoul, Koréa Kidul, 24 Agustus 1984; umur 34 taun utawa kondhang Yésung ya iku aktor, modhèl lan penyanyi kang asalé saka Koréa Kidul. Dhèwèké salah sawijining anggota saka Super Junior. Dhèwèké uga main filem Attack on the Pin-Up Boys (2007), lan drama musikal hong Gil dong.

Dhèwèké tau dadi host ing radhio, ya iku program radhioné dhéwé, M.I.R.A.C.L.E for You kang wis rampung giyarané kawit September 2007. Jeneng panggungé, Yésung (Hanja: 藝聲) ya iku jarwan saka "art of voice" utawa "suara yang berseni" lan dijupuk saka frase "예술가의 성대", kang tegesé "paduan suara saka sawenèh seniman".

Sifat Unik Yesung[besut | besut sumber]

Yesung dikenal fans ora mung jalaran bisa nembang, nanging amarga sipaté kang unik. Tuladhané ya iku pakulinan nyekel philtrum anggota liyané. Anggota SuJu, Shindong luwih senang ngarani touch syndrome. Miturut anggota liyané, sipat iku saka ibuné.

Yesung uga dikenal amarga jogèd octopus dance kang tau dimainké ing acara Explorers of the Human Body. Dhèwèké uga dikenal amarga èksprèsi paraupané kang rikat malih. Jalaran iku dhèwèké diarani "Raja Aneh". Dhèwèké uga diarani Kepala Besar amarga ukuran sirahé sing luwih gedhé saka ukuran biyasa.

Yesung duwé adik lanang sing jenengé Kim Jongjin. Kulawargané Yesung uga duwé kafé kang jenengé Hendel & Gretel (H&G). Kafe iku katujokake kanggo ibuke saka Yesung amarga Ibuké ndhuwenei prabawa kang gedhé kanggo kariré.

Pranala njaba[besut | besut sumber]