Menyang kontèn

Segara Karibiya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Segara Karibiya
Segara Karibiya Saka Satelit
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 526: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Caribbean" does not exist.
Pepethan Segara Karibiya
Koordhinat15°N 75°W / 15°N 75°W / 15; -75Koordhinat: 15°N 75°W / 15°N 75°W / 15; -75
JinisSegara
Pérangan sakaSamodra Atlantik
Tuk
Negara 
Amba2,754,000 km2 (1,063,000 sq mi)
Kang jero dhéwé7,686 m (25,217 ft)
PuloHindia Kulon (Antilles Gedhé dan Antilles Cilik)
Padunung

Segara Karibia minangka segara tropis sing ana ing sebelahé Samudra Atlantik lan Teluk Meksiko sisih kidul-wétan. Segara ini nyakup kabeh Lempengan Karibiya lan diwatesi ing sisih kidul karo Venezuela, Kolombia, lan Panama, ing sisih kulon karo Kosta Rika, Nikaragua, Honduras, Guatemala, Belize, lan semenanjung Yucatan Meksiko, ing sisih lor karo pulo Antillen Gedhé, Kuba., Hispaniola, Jamaika, lan Puerto Rico, lan ing sisih wétan déning Antilles Cilik . Jeneng Segara Karibiya dijupuk saka tembung Caribs, yaiku wong pribumi sing manggon ing Antillen Cilik lan Amérika Sarékat . [1]

Segara Karibiya minangka salah sawijining segara gedhé déwé sing jembaré sawatara 2.754.000 km² (1.063.000 mil persegi). Palung Cayman sing ana ing antarane Kuba lan Jamaika, kanthi amba 7.500m (250.000 jangkah) ing ngisor parmukaan segara dadi titik paling jero ing segara iki. [1]

Kabeh wilayah ing Segara Karibia, utamane pulo-pulo sing ana ing kana, dikenal kanthi aran Kapuloan Karibiya.

  1. a b Portillo, Germán; Portillo, Germán (2020-09-01). "Laut Karibia: karakteristik, geologi dan formasi". Meteorología en Red (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2022-11-20.