Saimin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Saimin
Classic Saimin.jpg
Saimin is a noodle soup developed in Hawaii.
JinisNoodle soup
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaHawaii
Hawa ajanganHot or warm (as ‘fried saimin’)
Woworan pokokDashi, egg & wheat noodles, green onions, and kamaboko
Variasi‘fried saimin’, ‘saidon’
Buku masakan: Saimin  Médhia: Saimin

Saimin minangka sajian sup mie sing umum ditemokake ing masakan kontemporer ing Hawaii . Biasane kalebu mi endhog gandum alus sing disajekake ing dashi panas sing dihiasi karo bawang ijo sing diced lan irisan kamaboko, versi saimin modern kalebu topping tambahan kayata char siu, Spam irisan, endhog irisan, utawa nori abon. Nalika pangsit Cina ditambahake ing sup mi, katon ing menu minangka wonton min sing luwih nyenengake . Kabeh perusahaan saimin duwe resep rahasia dhewe kanggo dhasar sup, nanging utamane nggunakake kombu lan udang garing minangka bahan utama. Bumbu meja sing umum dicampur ing duduh kaldu saimin yaiku sawi panas lan shoyu saka Cina, ditambahake kanthi jumlah sithik miturut selera saben wong. Akeh warga lokal Hawaii uga seneng barbecued teriyaki daging sapi tabuh ( sate ) utawa hamburgers American minangka sajian sisih. Saimin dikembangake sajrone jaman perkebunan Hawaii lan dadi bukti sejarah pengaruh budaya sing ditemokake ing Kepulauan Hawaii . Iki minangka panganan lokal sing dipangan ing saindhenging taun sawayah-wayah kanggo sarapan, nedha awan, nedha bengi, utawa cemilan wengi. Wiwitane dikonsumsi dening kelas pekerja, saimin saiki bisa dideleng ing menu restoran Hawaii wiwit rantai panganan cepet nganti restoran hotel mewah kelas lima . Umume dipangan ing acara olah raga, kanthi konsesi uga nyedhiyakake sup mi panas karo brondong lan nachos . Saimin uga kasedhiya minangka panganan rangkep sing wis dimasak kaya ramen instan .