Urang garing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Urang garing
Dried river shrimp.JPG
Jeneng Cina
Cina Padatan
Cina Prasaja
Hanyu Pinyinxiā mǐ
Kanton Yalehā máih
Werdi literalshrimp rice
Cithakan:Infobox Chinese/VietnameseCithakan:Infobox Chinese/ThaiCithakan:Infobox Chinese/Korean
Jeneng ind
indebi

Urang garing minangka udang sing wis dikeringake ana ing ngisor sunar srengenge lan ukuran shrink ukuran cilik. Iki digunakake ing akeh masakan Asia Wétan, Asia Tenggara lan Asia Kidul, sing menehi rasa umami sing unik. Udang segenggam umume digunakake kanggo pasugatan. Rasa bahan iki diluncurake yen diidini.