Nori

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nori

Nori (海苔, のり?) ya iku basa Jepange bahan pangan awujud rumput laut kang digaringaké. Nori akèh dianggo minangka rerenggan lan panyedhep masakan Jepang, lawuh nalika mangan sega, lan bahan jajan kaya senbei. Bahan bakune alga jinis Porphyra kaya Porphyra pseudolinearis Ueda kang dikenal minangka Iwanori lan Porphyra yezoensis Ueda.

Sanajan werna ora bisa dadi pathokan apik-orane nori, nanging nori kang apik padatan wernane ireng semu ijo. Déné nori kang mutune luwih ala wernane ijo tekan ijo enom

Jepang, China, lan Koréa minangka produsen nori gedhé dhéwé ing donya. Ing China, nori diarani hǎitái (海苔), lan ing Koréa diarani gim ().