S-75 Dvina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
S-75 Dvina
(NATO reporting name: SA-2 GUIDELINE)
Sa-2camo.jpg
S-75 including V-750 missile on camouflaged launcher
Tipe Strategic SAM system
Papan asal Cithakan:Country data Soviet Union
Sajarah panggunaan
Dianggo 1957-present
Dianggo déning See list of present and former operator
Perang Vietnam War, Six-Day War, Cold War, Gulf War
Production history
Disainer Lavochkin OKB
Didisain tanggal 1953-1957
Diprodhuksi 1957
Gunggung digawé about 4600 missiles produced
Varian S-75 Dvina, S-75M-2 Volkhov-M, S-75 Desna, S-75M Volkhov, S-75M Volga

SA-2 Guideline utawa jeneng asal Lavochkin OKB S-75 (basa Rusia:С-75), iku sistem misil dharat udhara Rusia sing didisain kanggo sasaran dhuwur. Wiwit panggelarané ing taun 1957, misil iki minangka sanjata sing paling akèh dipigunakaké jroning sajarah.

Sistem iki wiwit misuwur sawisé kasil nibakaké montor mabur Amérika Sarékat U-2 sing mabur ing langit Uni Sovyet ing taun 1960. Sabanjuré, pasukan Vietnam Lor migunakaké misil iki sacara intènsif jroning Perang Vietnam kanggo njaga Hanoi lan Haiphong. Misil jinis iki uga wis digawé sacara lokal ing nagara Cina kanthi jeneng HQ-1 lan HQ-2. Nagara-nagara liya uga wis mrodhuksi varian lokal kanthi kombinasi bagéan sistem S-75 nganggo komponèn lokal utawa sistem liya, mula dina iki angèl golèk sistem misil iki sing isih asli.

Operator[besut | besut sumber]




Tilas Operator[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=S-75_Dvina&oldid=974740"