S-75 Dvina

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
S-75 Dvina
(NATO reporting name: SA-2 GUIDELINE)
Sa-2camo.jpg
S-75 including V-750 missile on camouflaged launcher
Tipe Strategic SAM system
Papan asal Cithakan:Bendera soviet union
Sajarah panggunaan
Dianggo 1957-present
Dianggo déning See list of present and former operator
Perang Vietnam War, Six-Day War, Cold War, Gulf War
Production history
Disainer Lavochkin OKB
Didisain tanggal 1953-1957
Diprodhuksi 1957
Gunggung digawé about 4600 missiles produced
Varian S-75 Dvina, S-75M-2 Volkhov-M, S-75 Desna, S-75M Volkhov, S-75M Volga

SA-2 Guideline utawa jeneng asal Lavochkin OKB S-75 (basa Rusia:С-75), kuwi sistem misil dharat udhara Rusia sing didisain kanggo sasaran dhuwur. Wiwit panggelarané ing taun 1957, misil iki minangka sanjata sing paling akèh dipigunakaké jroning sajarah.

Sistem iki wiwit misuwur sawisé kasil nibakaké montor mabur Amérika Sarékat U-2 sing mabur ing langit Uni Sovyet ing taun 1960. Sabanjuré, pasukan Vietnam Lor migunakaké misil iki sacara intènsif jroning Perang Vietnam kanggo njaga Hanoi lan Haiphong. Misil jinis iki uga wis digawé sacara lokal ing negara Cina kanthi jeneng HQ-1 lan HQ-2. Negara-negara liya uga wis mrodhuksi varian lokal kanthi kombinasi bagéan sistem S-75 nganggo komponèn lokal utawa sistem liya, mula dina iki angèl golèk sistem misil iki sing isih asli.

Operator[sunting | sunting sumber]




Tilas Operator[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=S-75_Dvina&oldid=815124"