Sèndhok legi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Spoon sweets
Gliko toy koytalioy visino.jpg
Spoon sweet sour cherry
JinisJam or preserve
Panggonan asalGreece, Balkans, Middle East
Woworan pokokFruit, sugar
Buku masakan: Spoon sweets  Médhia: Spoon sweets

Gula-gula sendok minangka wadi sing apik, disajikake ing sendok minangka pola perhotelan ing Albania, Yunani, Siprus, Balkan, bagean Timur Tengah, lan Ruslan . Woh-wohan kasebut bisa digawe saka meh kabeh woh, sanajan woh-wohan sing asem lan pait luwih diregani. Uga ana permen sendok sing diprodhuksi tanpa woh.

Sawetara woh-wohan sing digunakake kalebu ana wijiné grapes, mulberries lan beri, Bergamot, apricots, apples, pears, ora nguntungke lan manis cherries, oranges, kumquats, lemons, jeruk bali, tangerines, delima, quinces, ara, prunes, etc. Malah woh-wohan alus kaya melon utawa semangka bisa disiapake, sanajan nahan tekstur sing cukup tetep angel. Varietas liyane kalebu kenari ijo, durung mateng, pistachios, kemiri, lan kacang - kacangan liyane, utawa uga kelopak kembang kaya mawar . Akeh woh-wohan utawa bagean saka woh-wohan sing biasane ora bisa dipangan, kayata macem-macem kulit jeruk lan kembang, utawa woh-wohan jeruk sing diiris kanthi irisan, bisa digawe wadi sing enak lan enak, uga sawetara sayuran kayata terong bayi utawa tomat ceri . Sendok manis sing digawe kanthi apik tetep wujud asli, warna, aroma lan rasa saka woh-wohan kasebut.

Two small round green fruit in syrup
Jeruk sing durung mateng disimpen ing sirup minangka permen sendok