Ricotta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ricotta
Ricotta dome on plate from the top.jpg
Nagara asalItali
Sumberé susuGibas, sapi, goats, utawa Kebo itali
TèksturGumantung variètas, lembut seger nganti rada lembut
Suwéné nuwaNone or up to a year for aged varieties
Symbol question.svg Médhia magepokan ing Wikimedia Commons
kèju Ricotta

Ricotta (diwaca Rikota) ya iku kèju seger asalé negara Italia digawé saka dadih sisa saka nggawé kèju masak liyané. [1] Ricotta asale saka tembung Latin "recocta" sing tegese "masak manéh". [2] Keju iki diprodhuksi ing kabeh tlatah ing Italia . Ricotta bisa dipangan langsung waé utawa digunakaké ing lasagna, cannoli (roti saka Sicily ) lan olah-olahan liyané. [3] Keju iki duwé rasa sing ora kepenak banget karo tekstur sing alus lan werna putih kaya salju.

Asal-usul[besut | besut sumber]

kèju Ricotta iki pisanan digawé ing Sisilia dening wong-wong Yahudi . [2] Ana istori, kèju iki diekspor saka Sisilia lan bagéan panganan sing saben dina. Sejatiné, kèju iki asring digawé karo susu domba utawa susu wedhus, nanging saiki susu lembu uga digunakaké kanggo nggawé Ricotta. Gegayuhan saka Sicilian karo kèju iki dibayangke ing panganan cuci mulut tradisional sing nggunakaké Ricotta akéh. Salah sijine yaiku pancaké cassola kang penerbitan versi kuna cheesecaké utawa cheesecaké. Kajaba iku, Ricotta uga panganan tradisional nalika liburan kayata Natal, Paskah lan St. Ing dina Paskah, wong Sicilian nggawé roti cassata kanthi konten krim Ricotta, nalika dina St Joseph nggawé roti Zeppole saka kèju Ricotta. Nulis paling tuwa babagan kèju iki ditulis dening Athenaeus, panulis Yunani sing nulis akéh babagan panganan ing abad kaping pisanan lan kaping loro Masehi.

Wujud lan tekstur[besut | besut sumber]

Keju Ricotta duwé werna putih salju kanthi tekstur sing alus lan rada ringkes. Keju iki rada udan nanging ora lengket. [4] Ana bentuk Ricotta sing dicithak kaya cekungan, keranjang, balok utawa wadhah bunder. Keju Ricotta duwé tekstur apik sing ora kandhel lan kalebu akéh biji-bijian apik. [5] akéh kèju Ricotta dina iku ora saka whey nanging nggunakaké susu sing skim bagean. Iki ndadekaké bedané gedhe ing tekstur kèju. Asil nggunakaké susu Ricotta duwé tekstur berpasir, ora lancar lan udan banget.

Carané gawé[besut | besut sumber]

Pasta kang diwènèhi Ricotta

Ricotta ora digawé saka susu, nanging saka whey kiwa kanggo nggawé kèju liyané, biasané kèju Pecorino . [1] Whey digawé panas ing suhu 70-80   ° C. Asam sitik banjur ditambah kanggo mbiyantu misahaké bagian Cuwéran lan padhét. [4] Banjur whey digawé panas manéh ing suhu sing luwih dhuwur. [6] Busa umume diprodhuksi nalika whey masak ing kaloro diarani "zabbina" ing Sicilian, sing asale saka tembung Arab "zarb". [7] Keju Ricotta seger banjur disimpen ing bakul supaya sisa-sisa cairannya lemut. Sawise pangatusan, kèju dicopot saka keranjang lan dikempalken kanggo didol ing pasar. Umumé, kèju Ricotta ora mbutuhaké ripening, nanging sawétara jinis iklan Ricotta wis masak.

Jinising Kéju[besut | besut sumber]

Keju Ricotta duweni macem-macem jinis lan jinis, ing ngisor iki ana sawetara jinis kèju Ricotta: [1]

Ricotta Salata[besut | besut sumber]

Jinis iki digawé nggunakaké susu wedhus lan uyah ditambahaké minangka pengawét. [1] Tekstur kèju iki kandhel nanging gampang rusak. Keju iki uga bisa garing ing oven kanggo ngasilaké kèju kanthi rasa sing cetha. Salot Ricotta didol kanthi bentuk rodha sing dihiasi.

Ricotta sajroning Lasagna

Keju jinis iki dipikolehi kanthi nglebokaké kèju Ricotta sing alus ing oven nganti dicampur nganggo lapisan sing rada garing. [1] Ricotta Informata misuwur banget ing Sardinia lan Sicily . Keju iki asring uga diarani "Ricotta al forno".

Ricotta Affumicata[besut | besut sumber]

Keju jinis iki nduwéni persamaan karo Ricotta informata. [1] Keju iki diproduksi kanthi ngrokok kèju Ricotta supaya lapisan abu-abu muncul. Keju iki biasané ngrokok nggunakaké kayu eak utawa kasta .

Ricotta Scanta[besut | besut sumber]

Ricotta scanta dipikolehi kanthi ngasumsi kèju Ricotta seger sajrone seminggu. [1] Banjur kèju diaduk saben rong utawa telung dina, diwènèhi uyah lan garing. Sawise 100 dina, kèju iki duwé kekandelan kaya kèju krim . Keju Ricotta scanta duwé ambu lan rasa sing cetha.

Ricotta Romana[besut | besut sumber]

Ricotta romana digawé saka whey sing asale saka susu wedhus, dibuwang saka nggawé kèju Pecorino . Keju Ricotta jinis iki populer banget ing sisih kidul Italia . Ricotta romana mung bisa ditemokaké ing wulan Nopémber nganti Juni . [5]

Ricotta ing vaksin / vaksin Ricotta[besut | besut sumber]

Ricotta sajroning Pangsit

vaksin kèju Vacaa utawa Ricotta Ricotta Ricotta digawé nggunakaké whey saka biasa lembu .

Ricotta tipo dolce[besut | besut sumber]

Keju Ricotta tipo dolce kèju yaiku kèju Ricotta sing ora diwènèhi uyah.

Ricotta tipo forte[besut | besut sumber]

Ricotta tipo forte yaiku kèju Ricotta sing wis dimasak.

Ricotta secca[besut | besut sumber]

Keju Ricotta jinis iki kèju sing keras lan biasané digunakaké cedhot dhisik.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g (ing basa Inggris) Ricotta, Mangia Bene Pasta. Diakses pada 6 Mei 2010.
  2. a b (ing basa Inggris) History of Ricotta Cheese, E-How. Diakses pada 7 Mei 2010.
  3. (ing basa Inggris) What is Ricotta?, Wise Geek. Diakses pada 7 Mei 2010.
  4. a b (ing basa Inggris) Ricotta, Cheese.com. Diakses pada 8 Mei 2010.
  5. a b (ing basa Inggris) Harbutt, Juliet (2006). The World Encyclopedia of Cheese. Anness Publishing Ltd. ISBN 978-1-84309-960-4.  Page 56.
  6. (ing basa Inggris) [http://www.practicallyedible.com/edible.nsf/pages/ricottacheese Ricotta Cheese, Practically Edible. Diakses pada 8 Mei 2010.
  7. (ing basa Inggris) A History of Ricotta Cheese, Clifford A Wright. Diakses pada 8 Mei 2010.