Cannoli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cannoli
Cannoli siciliani (7472226896).jpg
Cannoli topped with chopped pistachios, candied fruit and chocolate chips sprinkled with confectioner's sugar
JinisPastry
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaSicily
Woworan pokokfried pastry dough, ricotta filling
VariasiKannoli (Malta), Kanojët (Albania)
Buku masakan: Cannoli  Médhia: Cannoli
Cannoli sing ditampilake paling ndhuwur karo ceri lan pistachios

Cannoli ( palafalan jroning basa Italia: [kanˈnɔːli] ; Sicilian ) yaiku salah sawijining jinis olahan arupa kue-kue saka Italia sing kalebu cangkang adonan kue goreng sing diwadhahi tabung, diisi isi isian sing legi lan krem biasane ngemot ricotta —sapukan masakan Sisilia . [1] [2] Ukurane ukurane saka 9 centimetres (3.5 in) nganti 20 centimetres (7.9 in) . Ing Italia daratan, umume dikenal minangka cannoli siciliani (Sisilia cannoli).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Gangi, Robert (2006). "Cannoli". bestofsicily.com. Dibukak ing 15 May 2014.
  2. "The Cannoli of Piana degli Albanesi". A Taste of Travel. Dibukak ing 15 October 2014.