Olahan Sicilia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
A plate of pasta with tomatoes, eggplant, basil, and cheese
Masakan Catanese, pasta alla Norma, kalebu ing Sisilia sing paling bersejarah lan apik.

Masakan Sisilia minangka gaya masak ing Pulo Sisilia . Iki nuduhake jejak kabeh budaya sing wis ana ing pulo Sisilia sajrone rong taun kepungkur. [1] Sanajan panganan kasebut akeh padha karo masakan Italia, panganan Sisilia uga duwe pengaruh Yunani, Spanyol, Prancis lan Arab . [2]

Mithaecus, juru masak Sisilia, lair ing abad kaping 5 sadurunge Masehi, dikatutake amarga wis nggawa ilmu gastronomi Sisilia menyang Yunani : [3] buku masak minangka buku pisanan ing basa Yunani, mula dheweke dadi penulis buku masak paling dhisik ing basa apa wae sing jenenge misuwur.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sicilian food history umass.edu
  2. "The Influences & Ingredients of Sicilian Cuisine - Tesori". Tesori (ing basa Inggris). 2016-07-19. Dibukak ing 2017-05-10.
  3. Dalby (2003), p. 220; Hill and Wilkins (1996), pp. 144-148.