Lasagna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Lasagne verdi ing sadhuwuring piring
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Lasagna[1][2] utawa Lasagne iku jinis pasta kang dimasak kanthi cara dipanggang sajroning oven lan dadi panganan tradhisional ing Italia.[3] Lasagna miturut harfiah ya iku lasagne kang isine daging. Lasagna bisa diisi karo isi liyane kang akeh, kayata daging, jejanganan, daging pitik, panganan saka segara lan sapanunggalane miturut selerane dhewe-dhewe. Kulit lasagna kagawe saka adonan tepung terigu kang wis diwenehi isi, banjur dipanggang nganti tekan mateng.

Lasagna asring disajèkaké sajroning balok lapisan keju, saus, lan ug asring diwenehi tambahan bahan-bahan, kaya saus, daging, utawa janganan. Khas masakan pusat Italia, variasi regional kang ana. Ing pirang-pirang laladan, apa manèh ing laladan sakidule Italia, saus kang dienggo ketoke saus tomat sederhana dan Ragu, dene ing panggonan liyane, apa manèh ing Italia bageyan lor, diwenehi saus Bechamel kang akeh banget. Lasagna wis dadi panganan kang misuwur ing sakupenging donya, perjalanan saka Éropah menyang Amerika.

Sejarah pesthine babagan pasta lan kepriyé carané lasagna digawé wis ilang dadi legenda purbakala. Mung bisa dinyana-nyana pasta ditemokake déning masyarakat Mediterania sawise dheweke nemokake teknik nggiling gandum dadi tepung. Pirang-pirang sejarawan duwéni pamikiran yen jeneng lasagna asale saka basa Yunani, lasanon kang tegese wadah sajroning kamar. Wong Romawi njupuk tembung iku kanggo hidangan kang disajekake ing wadah. Dadi, Lasagna iku tegese panganan kang disajekake wadhah kang jenenge lasanum.[4]

Cathetan Sikil[sunting | besut sumber]

  1. ^ (Basa Indonésia)resepmasakanindonesia.idcc.info Resep Lasagna (1) (kaundhuh tanggal 20 Agustus 2011)
  2. ^ (Basa Indonésia)femina.co.id Lasagna (kaundhuh tanggal 20 Agustus 2011)
  3. ^ (Basa Indonésia)inforesep.com Resep Lasagna (kaundhuh tanggal 20 Agustus 2011)
  4. ^ (Basa Indonésia)ahmadsyarifhidayat.com Lasagna (kaundhuh tanggal 20 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lasagna&oldid=1015415"